Netflix: Οι 5 ακριβότερες κινηματογραφικές παραγωγές του

Netflix: Οι 5 ακριβότερες κινηματογραφικές παραγωγές του

Πόσο στοιχίζει μια «καλή» ταινία με την υπογραφή του Netflix Original

Είναι γεγονός ότι οι streaming πλατφόρμες έχουν αλλάξει το πρόσωπο του σινεμά και καμία άλλη με αποφασιστικότερο τρόπο από το Netflix.

Ο κολοσσός του streaming αποφάσισε κάποια στιγμή να χρηματοδοτήσει το δικό του περιεχόμενο, γνωστό ως Netflix Original, αλλάζοντας μια για πάντα τηλεόραση και κινηματογράφο.

Κι αυτό γιατί δίνει όχι μόνο τεράστια κεφάλαια στους δημιουργούς, αλλά και την πολυπόθητη καλλιτεχνική ελευθερία να αποτυπώσουν το όραμά τους στην οθόνη.

Θέλετε νούμερα; Το The Crown στοίχισε 130 εκατ. δολάρια τη σεζόν και το Stranger Things έχει μέσο κόστος σεζόν στα 103 εκατομμύρια. Ακόμα και το House of Cards κόστισε 100 εκατ. δολάρια για τους δύο πρώτους κύκλους.

Ποιες είναι όμως οι ακριβότερες κινηματογραφικές παραγωγές του Netflix;

Outlaw King: 120 εκατ. δολάρια

Με ελληνικό τίτλο Επικηρυγμένος Βασιλιάς (2018), το μεσαιωνικό πολεμικό δράμα με την εξέγερση των Σκοτσέζων για να αποσπάσουν την ανεξαρτησία τους από το βρετανικό Στέμμα συγκρίνεται από πολλούς με το Braveheart. Το δίωρο έπος με τους Κρις Πάιν και Άαρον Τέιλορ-Τζόνσον τα έδωσε κυριολεκτικά όλα για τα ειδικά εφέ, καταλήγοντας σε μερικές από τις πιο αληθοφανείς μάχες που είδαμε ποτέ στο σινεμά...

6 Underground: 150 εκατ. δολάρια

Η εκρηκτική περιπέτεια του Μάικλ Μπέι του 2019, με τους Ράιαν Ρέινολντς και Μελανί Λορέν, ήταν λες το σημείο-κλειδί για τους υπέρογκους προϋπολογισμούς του Netflix. Αυτή η ομάδα στη ριψοκίνδυνη αποστολή για την ανατροπή του ασιάτη δικτάτορα έγινε κολοσσιαία επιτυχία για το streaming κανάλι.

The Irishman: 159 εκατ. δολάρια

Ο Ιρλανδός (2019), το γκαγκστερικό έπος του Σκορσέζε, λίγες συστάσεις χρειάζεται προφανώς. Με διάρκεια προβολής στις 3 ώρες και 29 λεπτά και απίθανα οπτικά εφέ, έφερε και πάλι κοντά τους βαρόνους των γκαγκστερικών, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Χάρβεϊ Καϊτέλ. Πέρα από εμπορική επιτυχία, ήταν και καλλιτεχνικός θρίαμβος, με 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Red Notice: 160 εκατ. δολάρια

Έρχεται σύντομα στο Netflix για να φέρει αντιμέτωπους τον Ράιαν Ρέινολντς με τον «The Rock», κατά κόσμον Ντουέιν Τζόνσον. Κομεντί δράσης είναι και έχει στο καστ ακόμα και την Γκαλ Γκαντότ. Πρόκειται για συνεργασία Netflix και Universal και θα είναι μια από τις ακριβότερες παραγωγές του καναλιού.

The Gray Man: 200 εκατ. δολάρια

Το πιο ακριβό φιλμ στην ιστορία του Netflix είναι για την ώρα σε στάδιο παραγωγής. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά και θα δούμε μαζί Ράιαν Γκόσλινγκ και Κρις Έβανς. Το Netflix έχει μάλιστα μεγάλα όνειρα, καθώς θέλει να το κάνει κατασκοπικό franchise, ανακατεύοντας πρακτόρικα παιχνίδια και CIA. Ο προϋπολογισμός του αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια.