Αιμίλιος Χειλάκης: Και να πήγαινα να δω τον Λιγνάδη στη φυλακή, δεν θα το έλεγα

Αιμίλιος Χειλάκης: Και να πήγαινα να δω τον Λιγνάδη στη φυλακή, δεν θα το έλεγα

«Αυτός που ζητάει διαπόμπευση των εγκληματιών είναι σχεδόν το ίδιο εγκληματίας» υποστηρίζει ο ηθοποιός

Για την υποκριτική, τον ρόλο του Ακύλα Μεγαρίτη στις «Άγριες Μέλισσες», τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο, μίλησε στην εκπομπή «ΜΕGA Καλημέρα» ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Μία ανάμνηση που του έχει μείνει χαραγμένη, είναι όταν ο πατέρας του τον πήρε από το χέρι και του είπε να πάνε να δούνε στο θέατρο την Έλλη Λαμπέτη. Ήταν το 1981 και η παράσταση ήταν τα «Παιδιά ενός κατώτερου Θεού», η τελευταία παράσταση της μεγάλης ηθοποιού. Αργότερα κατάλαβε, ότι το εκκλησίασμα -όπως λέει- που λέγεται θέατρο, δημιουργεί πολίτες, γιατί όπως τόνισε, ακούνε μία άποψη από σκηνής.

«Όταν άνοιξαν τα θέατρα, κατάλαβα ότι το κοινό είχε ανάγκη από εμάς να του λέμε ιστορίες», είπε ο Αιμίλιος Χειλάκης και παραδέχτηκε, ότι πολλές φορές τρώει «σεντόνι», όμως λόγω εμπειρίας δεν το καταλαβαίνει το κοινό. Η πρώτη φορά που ανέβηκε στην σκηνή ήταν ένα μεσημέρι στο Ηρώδειο για ένα συνέδριο φαρμακοποιών.

«Είχα να κάνω 11 χρόνια τηλεόραση, από το «Νησί». Οι περισσότεροι ξέρουν, ότι αν μου κάνουν πρόταση, συνήθως λέω όχι», είπε. Ωστόσο, όταν δέχτηκε πρόταση από τον Λευτέρη Χαρίτο για να παίξει τον ρόλο του Ακύλα Μεγαρίτη στις «Άγριες Μέλισσες» είπε το ναι, αν και διαφωνεί δομικά και πολιτικά με τον ρόλο που υποδύεται.

Αναφερόμενος στη φίλια του με τον Δημήτρη Λιγνάδη και την κριτική που δέχθηκε εξαιτίας αυτού του γεγονότεος, είπε: «Άνθρωποι που διαφωνούν με μένα, λένε να μην πάρουν τον Χειλάκη. Έχεις ακούσει τους Θεματοφύλακες του Συντάγματος; Ε, υπάρχουν οι Θεματοφύλακες Αξιών, είναι ότι πιο χυδαίο, ακόμα και από τα χειρότερα εγκλήματα. Αυτός που ζητάει διαπόμπευση των εγκληματιών, είναι σχεδόν το ίδιο εγκληματίας. Κάποιος Θεματοφύλακας Αξιών απαίτησε να μην δουλέψω, γιατί διαφωνούσε μαζί μου. Είναι πολύ εύκολο να αποδεικνύεις τη θέση σου με το μίσος. Αυτός που έχει εγκληματιστεί πρέπει να τιμωρηθεί. Όχι, δεν μίλαγα υπέρ του Λιγνάδη, μίλαγα υπέρ του αισθήματος που έχουν όλοι επέναντι σε έναν που πίστεψαν και έχουν προδοθεί».

Ο ηθοποιός δήλωσε πως δεν πήγε να επισκεφτεί τον Δημήτρη Λιγνάδη στη φυλακή, αλλά κι αν πήγαινε, δεν θα το έλεγε. Για την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, χαρακτήρισε άνανδρη την πράξη του παρουσιαστή.

Όσο για το αν σκέφτεται να ασχοληθεί κάποια στιγμή με την πολιτική, ο Αιμίλιος Χειλάκης είπε, ότι «πολιτική κάνουμε όλοι, αλλα δεν θα μπω στη διαδικασία του εκλέγεσθαι. Η ψηφοθηρία σού στερεί κάτι από το ελεύθερο του λόγου σου. Αν με δεις για κάποιο λόγο θα με δεις, αλλά δεν νομίζω ότι στο μέλλον θα με δεις σε κάτι τέτοιο. ‘Ολοι έχουμε γνώμη, λίγοι όμως έχουμε γνώση».

Παρακαλούμε περιμένετε ...