Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – Πότε θα παρουσιαστεί το video clip

Eurovision 2022: Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα – Πότε θα παρουσιαστεί το video clip

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί τον Μάιο τουν 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας

Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη (Amanda Tenfjord) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2022, όπως ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές της εκπομπής Στούντιο 4 στην ΕΡΤ.

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2022 στο Τορίνο της Ιταλίας. Η επιλογή έγινε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, η οποία -ως γνωστόν- αφού άκουσε τα 40 τραγούδα που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ από 26 καλλιτέχνες και δύο γκρουπ, κατέληξε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες.

Τις προηγούμενες ημέρες, ύστερα από πρόσκληση της ΕΡΤ, η Επιτροπή υποδέχτηκε στο Ραδιομέγαρο, σε χωριστές συναντήσεις, τους πέντε ερμηνευτές και τις ομάδες τους, οι οποίοι παρουσίασαν τα κόνσεπτ των προτάσεών τους (σκηνική παρουσία, βίντεο κ.λπ.) και κατέληξε στην απόφαση την ΕΡΤ να εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό η Αμάντα Γεωργιάδη. Η Αμάντα είναι Ελληνίδα της ομογένειας με αξιοσημείωτη πορεία, ήδη, στη μουσική και στην τηλεόραση, με πολλές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα.

Η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι και το video clip της Αμάντας μετά την έλευση της νέας χρονιάς, ενώ επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά όλες και όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία επιλογής της φετινής υποψηφιότητας ευχόμενη κάθε επιτυχία στη διαδρομή τους.