Έφη Αλεβίζου: Ο διευθυντής καναλιού που δεν ήθελε στην κάμερα ανθρώπους με παραπανίσια κιλά

Έφη Αλεβίζου: Ο διευθυντής καναλιού που δεν ήθελε στην κάμερα ανθρώπους με παραπανίσια κιλά

Η παρουσιάστρια του Alpha για το κίνημα #metoo και τις απαράδεκτες συμπεριφορές στα ΜΜΕ

Στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο “ENJOY” που κυκλοφορεί με την Κυριακάτικη Δημοκρατία έδωσε συνέντευξη η Έφη Αλεβίζου. Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια απάντησε

Στο κίνημα #metoo και στον διευθυντή τηλεοπτικού σταθμού που δεν ήθελε να βγαίνουν στην κάμερα άνθρωποι με παραπανίσια κιλά, αναφέρθηκε σε συνέντευκή της στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο “ENJOY” της Κυριακάτικης Δημοκρατίας η Έφη Αλεβίζου.

Η παρουσιάστρια του Alpha μιλώντας για τις αποκαλύψεις σχετικά με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή και βιασμού στον καλλιτεχνικό χώρο και στον αθλητισμό, είπε: «Το μόνο που έχω να πω είναι “επιτέλους”. Επιτέλους, έσπασε το απόστημα δεκαετιών και μερικές πολύ γενναίες γυναίκες βρήκαν το θάρρος να αποκαλύψουν το μαρτύριο που έχουν υποστεί. Θέλει πολύ κουράγιο και ακόμα περισσότερη δύναμη για να καταφέρεις να πεις δημοσίως πράγματα που μέχρι πριν δεν μπορούσες καλά καλά να παραδεχτείς ούτε στον καθρέφτη σου. Ελπίζω όλο αυτό να είναι μόνο η αρχή και να αλλάξει ριζικά αυτή η στρεβλή νοοτροπία, που κυριαρχεί σε πολλά επαγγέλματα».

Αναφερόμενη δε σε απαράδεκτες συμπεριφορές στο χώρο των ΜΜΕ, είπε: «Το έχω δηλώσει και παλαιότερα σε μια συνέντευξή μου, ότι είχα έναν διευθυντή, που δεν ήθελε να βγαίνουν στην κάμερα δημοσιογράφοι με παραπανίσια κιλά. Είναι τόσο “παλιά” αντίληψη όλο αυτό. Τόσο ξεπερασμένη. Προφανώς, κάθε άνθρωπος θέλει να αρέσει, να είναι αποδεκτός, να νιώθει αρεστός, αλλά το να επηρεάζει κάτι τέτοιο την επαγγελματική σου πορεία, το θεωρώ ειλικρινά γελοίο. Τα social media δυστυχώς έχουν παίξει πολύ μεγάλο και πολύ αρνητικό ρόλο σε όλο αυτό. Συχνά σκέφτομαι πόσο τυχεροί ήμασταν όσοι μεγαλώσαμε στα 80s και στα 90s, χωρίς αυτή την πίεση του like».