Τι αλλάζει από τις 11 Ιουνίου στο πρόγραμμα του Ant1 λόγω Euro 2020

Τι αλλάζει από τις 11 Ιουνίου στο πρόγραμμα του Ant1 λόγω Euro 2020

Εκτός από τους αγώνες θα υπάρχουν καθημερινά και εκπομπές για τη διοργάνωση

Ο κορονοϊός χάλασε τα περσινά σχέδια του Ant1 για τη μετάδοση του Euro 2020, όμως φέτος είναι δεδομένο, πλέον, ότι η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου. Μάλιστα, για έναν μήνα και έως τις 11 Ιουλίου που ολοκληρώνεται η ποδοσφαιρική διοργάνωση θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του καναλιού, όπως επισήμανε η Σοφία Πελεκάνου στο newsbeast.

Για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα μεταδοθεί από ένα ιδιωτικό κανάλι. Παράλληλα, ο Ant1 θα έχει και αφιερωματικές εκπομπές, ώστε να τραβήξουν μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης.

«Στην παρουσίαση προγράμματος τον Σεπτέμβριο του 2019, είχα ανακοινώσει την απόκτηση των δικαιωμάτων του Euro 2020 από τον Ant1, και είχα δηλώσει ενθουσιασμένος ως Διευθυντής Προγράμματος, αλλά και ως ποδοσφαιρόφιλος. Έπρεπε να περιμένουμε έναν χρόνο παραπάνω λόγω της πανδημίας, αλλά σε 10 μέρες αρχίζει το ματς», είπε ο Τζώρτζης Ποφάντης, Chief Content Officer του Ant1 και παρουσίασε το πρόγραμμα του καναλιού για τη διοργάνωση σε μια online συνάντηση με εκπροσώπους των media.

Οι 51 αγώνες του Euro 2020 θα μεταδοθούν από τον Ant1, από το Makedonia και μέσω των πλατφορμών του σταθμού. Από αυτούς τους 51 αγώνες, οι 45 θα μεταδοθούν live ενώ οι 6 θα είναι μαγνητοσκοπημένοι.

Είναι η πρώτη φορά που ένα ιδιωτικό κανάλι προβάλει μια τόσο μεγάλη και σημαντική διοργάνωση και γι’ αυτό το λόγο, ο Ant1 συνεργάστηκε με τη Nova. Η πρεμιέρα του Euro 2020 θα γίνει την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 22:00 με τον αγώνα Ιταλία-Τουρκία, όμως μια ώρα νωρίτερα θα ξεκινήσει η μετάδοση με την τελετή έναρξης.

Το πρόγραμμα

Στις 15:00 θα βγαίνει στον «αέρα» το «EURODAY» και οι Δημοσθένης Γεωργακόπουλος και Ηλίας Βλάχος θα παρουσιάζουν τα παιχνίδια της ημέρας. Επίσης, θα σχολιάζουν τις καλύτερες φάσεις των αγώνων της προηγούμενης ημέρας και θα δίνουν πάσα στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής που θα ξεκινά στις 16:00.

Κατά τη διάρκεια του Euro 2020, και συγκεκριμένα από 12 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου, το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού θα μεταδίδεται στις 18:00. Από τις 6 Ιουλίου, το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων θα επιστρέψει στις 18:50.

Στις 19:00, θα προβάλλεται ο δεύτερος αγώνας της ημέρας.

Στις 21:00 θα βγαίνει στον αέρα η… χιουμοριστική νότα του ποδοσφαίρου, όπως την χαρακτήρισε ο κ. Ποφάντης, η εκπομπή «Παίξτε Μπάλα». Σταύρος Σβήγκος, Γιώργος Λέντζας, Νικόλας Ράπτης και Χάρης Νταρζάνος θα σχολιάζουν με χιούμορ τους αγώνες και τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης όπως ακριβώς κάνουν και οι παρέες που μαζεύονται σε ένα σπίτι για να δουν μπάλα.

Στις 22:00, θα ακολουθεί ο τρίτος αγώνας της ημέρας.

ίγο μετά τα μεσάνυχτα, η εκπομπή «EUROSHOW» θα «κλείνει» το ποδοσφαιρικό δεκάωρο πρόγραμμα της ημέρας, σχολιάζοντας τα πάντα γύρω από τoυς αγώνες.
Το «σύνδρομο στέρησης» των ποδοσφαιρόφιλων και το στοίχημα της τηλεθέασης