Μαίρη Μηνά: Με φόβισε ο ρόλος της «Αγγελικής»

Μαίρη Μηνά: Με φόβισε ο ρόλος της «Αγγελικής»

Η πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha εξηγεί τι την δυσκόλεψε στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση

Μια ωραία, ηλιόλουστη μέρα εν μέσω του σκληρού lockdown του Μαρτίου, το τηλέφωνο της ηθοποιού Μαίρης Μηνά χτύπησε.

Έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της ηθοποιού στην σειρά «Αγγελική» του Alpha. Η Μαίρη Μηνά παραχώρησε συνέντευξη στο μηνιαίο περιοδικό Instyle και μεταξύ άλλων απάντησε στο τι την δυσκόλεψε την πρώτη φορά που έκανε γύρισμα.

«Μια ωραία, ηλιόλουστη μέρα, λίγο μετά την άρση του πρώτου σκληρού lockdown, όπου όλα ακόμα έμοιαζαν ρευστά και ασταθή, χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου έγινε η πρόταση για τον ρόλο της Αγγελικής. Ακολούθησαν κάποια ραντεβού με τον σκηνοθέτη της σειράς, τον αγαπημένο Στέφανο Μπλάτσο, καθώς και με τον παραγωγό και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το ταξίδι» ανέφερε αρχικά η Μαίρη Μηνά.

Σε ερώτηση, αν φοβήθηκε όταν άκουσε πως θα γίνει πρωταγωνίστρια, η Μαίρη Μηνά σημείωσε πως: «Φυσικά και με φόβισε. Δεν είναι απλό να είσαι ο κεντρικός μοχλός μιας ιστορίας. Βέβαια, όταν ξεκινά η δουλειά ο φόβος παραμερίζεται, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα με τα οποία έρχεσαι αντιμέτωπος. Επίσης, δεν είσαι πια μόνος, έχεις συνεργάτες και συναδέλφους με τους οποίους καθημερινά συνυπάρχεις και συνδημιουργείς και δεν υπάρχει πια χώρος για φόβο. Αυτός μετατρέπεται σε ομαδική πρόκληση και η πρόκληση σε ενεργοποιεί, σε ξυπνά, δεν σε παγώνει».

Υπήρξε κάτι όμως που να την δυσκόλεψε ως ηθοποιό στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση; «Με δυσκόλεψε ο ρυθμός που έχει ένα τηλεοπτικό γύρισμα, όπου όλα γίνονται γρήγορα και ανά πάσα στιγμή πρέπει να είσαι έτοιμος και σε πλήρη εγρήγορση να ανταποκριθείς. Επίσης, με ξένισε –λειτουργικά– το γεγονός ότι σε ένα σίριαλ, σε αντίθεση με ένα θεατρικό έργο ή μια κινηματογραφική ταινία, δεν ξέρεις ποια θα είναι η κατά – ληξη. Ούτε του ρόλου, ούτε της ιστορίας. Αυτό όμως έχει και το στοιχείο της έκπληξης που έχει η ίδια η ζωή. Δεν ξέρεις ποτέ την έκβασή της» τόνισε η ηθοποιός.

Η Αγγελική έχει υποστεί κακοποίηση στην εφηβεία της. Πώς αντιμετωπίζει η Μαίρη Μηνά την ηρωίδα της, η οποία κουβαλάει ένα τέτοιο τραύμα; «Προσπαθώ να καταλάβω καταρχάς το σώμα της. Τα συμπτώματά της. Την εξάντληση και την αϋπνία της. Τον πόνο της. Το κλείσιμο του κορμιού της. Κι έπειτα να ανιχνεύσω πώς επηρεάζεται ο ψυχισμός της. Η σύγχυση που φέρει το θυμικό της. Όπως και τη δύναμη που της δίνει η ανάγκη της για δικαίωση. Αυτή η ανάγκη της είναι η κινητήριος δύναμη όλης της ιστορίας. Από εκεί ξεκινά κι εκεί τελειώνει. Να δικαιωθεί για να ησυχάσει» απάντησε η πρωταγωνίστρια της «Αγγελικής».