Ελένη Μενεγάκη: Τα πρώτα λόγια μετά την ανακοίνωση της και η επόμενη μέρα

Ελένη Μενεγάκη: Τα πρώτα λόγια μετά την ανακοίνωση της και η επόμενη μέρα

Η τηλεοπτική πορεία της «βασίλισσας» της πρωινής ζώνης

Η χθεσινή ανακοίνωση της Ελένης Μενεγάκη για την αποχώρηση της από τον Alpha έπεσε σαν «βόμβα» στο τηλεοπτικό πεδίο. Η γνωστή παρουσιάστρια επέλεξε την ημέρα της ονομαστικής της εορτής για να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από τον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας και ότι την επόμενη χρονιά δεν θα την δούμε πουθενά.

Η Ελένη  κοιτώντας την κάμερά της και με μάτια βουρκωμένα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αυτό που θέλω να ξέρετε και το είχα βάλει στο μυαλό μου πως θα σας το πω στη γιορτή μου. Σας αποχαιρετώ από τον Alpha στο τέλος της σεζόν. Σας το λέω σήμερα. Δε θα με δείτε κάπου την επόμενη σεζόν, γιατί είναι μια ευκαιρία για μένα να κάνω πράγματα που δεν έκανα σε μικρότερη ηλικία. Πράγματα που είναι απλά»!

«Είμαι η παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη και παρουσιάστρια θα παραμείνω»

Σήμερα το πρωί όπως είναι λογικό οι δημοσιογράφοι την περίμεναν έξω από το στούντιο του Alpha για να την ρωτήσουν για την αιφνιδιαστική απόφαση της, που όμως για εκείνη δεν ήταν και τόσο αιφνιδιαστική μιας και όπως είπε το είχε αποφασίσει από πέρυσι.

«Πάρα πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, πραγματικά. Λέω ένα αντίο αυτή τη στιγμή αλλά δεν λέω ένα αντίο κλείνοντας μια πόρτα. Σταματώ αυτή τη στιγμή, αλλάζω τρόπο ζωής και εις το επανιδείν. Τα νέα μου θα σας τα πω αφού αρχίσει να αλλάζει η ζωή μου και αυτό θα γίνει από το καλοκαίρι που δεν θα σκέφτομαι δουλειά.

Τίποτα δεν κάνω στην τύχη και τίποτα δεν είναι μια απόφαση της στιγμής, ποτέ. Ένα χρόνο το σχεδιάζω αυτό. Ένα χρόνο κάνω ένα βήμα εμπρός, ένα βήμα πίσω, αλλά χαίρομαι που μπορώ να παίρνω αποφάσεις για τον εαυτό μου, για την επαγγελματική μου σταδιοδρομία και για μένα προσωπικά χωρίς να περιμένω από κανέναν άλλον τίποτα. Εγώ δεν είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει, οπότε πιστεύω ότι σήμερα τους περισσότερους μάλλον τους ξάφνιασα. Συνήθως μιλάνε όλοι οι άλλοι για μένα, εγώ είμαι λίγο αργή», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Για τους συνεργάτες της, η Ελένη Μενεγάκη είπε: «Αυτοί που με ξέρουν καλά, το “φεύγω” το έχουν νιώσει από εμένα, δεν περιμένουν να τους το πω. Τα παιδιά που δουλεύουν μαζί μου σε όποιο πόστο, είναι δοκιμασμένοι και είναι ένας κι ένας. Εύχομαι όσοι ακούν και βλέπουν, πραγματικά να τους δώσουν τις ευκαιρίες που τους αρμόζουν».

Η πορεία της «βασίλισσας» της πρωινής ζώνης

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991 στο κανάλι MEGA και την εκπομπή «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Το 1992 εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια» ενώ συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca», για δύο σεζόν, ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου.

Ο «Πρωινός Καφές», ο «Καφές με την Ελένη» και η «Ελένη»

Ήταν το 1995 όταν η ξανθιά πλέον παρουσιάστρια υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΑΝΤ1. Στο κανάλι του Αμαρουσίου την είδαμε για  μια σεζόν στη σειρά «Πάτερ ημών» μαζί με τον Κώστα Καρρά.

Παράλληλα, ξεκίνησε να παρουσιάζει την ψυχαγωγική εκπομπή «Πρωινός καφές» που την καθιέρωσε ως παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν και η παρουσίαση των καλλιστείων του ΑΝΤ1.

Έπειτα από δέκα χρόνια στο τιμόνι του «Πρωινού Καφέ» η όμορφη Ελένη αποφασίζει  και το 2005 υπογράφει στον Alpha. Εκεί αναλαμβάνει την παρουσίαση της πρωινής εκπομπής «Καφές με την Ελένη» για έξι χρόνια.

Όσο για την επόμενη μέρα η όμορφη παρουσιάστρα ξεκαθάρισε ότι δεν θα την δούμε σε κάποιο κανάλι. Άφησε όπως ανοικτό το ενδεχόμενος της επιστροφής της λέγοντας στους τηλεθεατές «πιστεύω ότι θα ξανασυναντηθούμε».

 

View this post on Instagram

 

Όμορφη μέρα #eleni

A post shared by @ elenimenegaki on

 

View this post on Instagram

 

... και καλημερα με τεραστιο χαμογελο ! #eleni ❤️

A post shared by @ elenimenegaki on

 

View this post on Instagram

 

Τα καλυτερα ερχονται οταν δεν τα περιμενεις ... #eleni

A post shared by @ elenimenegaki on

 

View this post on Instagram

 

Επιστροφη στις θεσεις μας ... και συνεχιζουμε ! #eleni

A post shared by @ elenimenegaki on