Ο κορονοϊός ανέβαλε την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ

Ο κορονοϊός ανέβαλε την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων ακυρώνονται στη Βρετανία

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ θα αναβληθεί για τον Νοέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί της, εν μέσω της επιδημίας του κοροναϊού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ταινία No Time to Die, που επρόκειτο να προβληθεί στους βρετανικούς κινηματογράφους στα τέλη Μαρτίου και από τον Απρίλιο σε όλον τον κόσμο, θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Νοεμβρίου και κατόπιν σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ θα αρχίσει να προβάλλεται στις 25 Νοεμβρίου, ανέφεραν οι εταιρείες MGM, Universal και οι παραγωγοί Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι στον επίσημο λογαριασμό του Τζέιμς Μποντ στο Twitter.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στην επιδημία.

Ακυρώθηκε η Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου

Η διαδεδομένη ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού έχει πλήξει και τον κόσμο της τέχνης και του θεάματος στη Βρετανία, με την Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη εβδομάδα, να ακυρώνεται.

«Ακολουθήσαμε τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης κι επεξεργασθήκαμε τις προτάσεις των αρχών δημόσιας υγείας κι άλλων οργανισμών κι έτσι μετά λύπης μας λάβαμε την απόφαση να μην πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση φέτος», ανακοίνωσε στο Twitter της Έκθεσης (που είχε προγραμματισθεί για τις 10-12 Μαρτίου) η διοργανώτρια εταιρεία Reed Exhibitions.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έκθεση βιβλίου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 25.000 επαγγελματίες του εκδοτικού τομέα, «αντιμετωπίζουν περιορισμούς στα ταξίδια τους», λόγω της επιδημίας, εξηγούν οι διοργανωτές. Και η Γαλλία αναγκάσθηκε να ακυρώσει λόγω της επιδημίας του κοροναϊού την Έκθεση Βιβλίου στο Παρίσι, που είχε προγραμματισθεί για τις 20-23 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία παραγωγής Walt Disney ακύρωσε πολλές εκδηλώσεις της για τα ευρωπαϊκά εγκαίνια του νέου δικτύου της Disney+, για να ανταγωνισθεί το Netflix και το Amazon Prime, που θα προβάλει την τελευταία ταινία της σειράς Star Wars, το Mandalorian. Στο κόκκινο χαλί στην αυριανή εναρκτήριο εκδήλωση στο Λονδίνο είχαν κληθεί να περπατήσουν πολυάριθμοι διάσημοι και επιχειρηματικά στελέχη ενόψει των προβολών του νέου δικτύου, που από τις 24 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.