Άρης Πορτοσάλτε για επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του: Όποιος το κάνει αυτό ξεπερνάει και το κτήνος

Άρης Πορτοσάλτε για επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του: Όποιος το κάνει αυτό ξεπερνάει και το κτήνος

«Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στην επίθεση στο σπίτι του από μέλη του Ρουβίκωνα. Σύμφωνα με τον ίδιο οι πρώτοι που είδαν τα συνθήματα ήταν η σύζυγος και ο μεγάλος του γιος «γιατί αρχικά νομίζαμε ότι ήταν μόνο χαρτάκια».

«Είχαμε γυρίσει από το σούπερ μάρκετ και είπαμε να καθίσουμε να φάμε. Χτυπάει την πόρτα το γειτονόπουλο, τρεμάμενο το παιδί προσπαθούσε να μιλήσει, ότι έπεσε πάνω σε έξι επτά "μπαλακλάδες", έπεσε πάνω τους, άλλος πετούσε χαρτιά, άλλος... Και κάποια γυναίκα ήταν ενδεχομένως μαζί τους. Πέταξαν χαρτάκια κι έγραψαν συνθήματα στον τοίχο», δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος.

«Αυτή η πράξη είναι τρομοκρατική. Είναι ευθεία πράξη τρομοκρατίας. Ήρθαν κι έκαναν ένα πράγμα που ξεπερνάει και το κτήνος. Ήρθαν στο πιο ιερό σημείο. Δύο πράγματα είναι ιερά που σου μαθαίνουν οι γονείς σου, αν έχεις γονείς, αν δεν έχεις μεγαλώσει στον δρόμο. Όταν πίνει και τρώει ο άλλος, δεν τον πειράζουμε, δεν ενοχλούμε ούτε το ζώο που πίνει. Το δεύτερο είναι η ιερότητα της εστίας και της οικογένειας. Όποιος σου επιτίθεται στο σπίτι σου, είναι πέραν από το κτήνος, ή κάτι άλλο, δεν ξέρω...», πρόσθεσε.

«Δεν δικαιούται να πάει κανείς στο σπίτι κανενός. Δεν είναι όργανο του κράτους ο Ρουβίκωνας», κατέληξε ο Άρης Πορτοσάλτε.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση ανάρτησε την είδηση στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, στην ανάρτησή του, που τη συνόδεψε με φωτογραφίες από τα συνθήματα που γράφτηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία μένει, έγραψε: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο...»