Βαριά «καμπάνα» του ΕΣΡ σε εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Βαριά «καμπάνα» του ΕΣΡ σε εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Πέντε μέρες αναστολή μετάδοσης στο «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» και χρηματικό πρόστιμο

Το ΕΣΡ ανακοίνωσε βαριά ποινή στον ΣΚΑΪ λόγω των σχολίων που ακούστηκαν από τον παρουσιαστή και το πάνελ της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», για το θέμα του φοιτητή που εκσπερμάτισε πάνω σε συμφοιτήτριά του στο ΑΠΘ.

Σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής, επιβάλλεται πέντε μέρες αναστολή μετάδοσης της εκπομπής και πρόστιμο 150.000 ευρώ πρόστιμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, το ΕΣΡ κατά τη σημερινή του διάσκεψη με θέμα την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» της 7ης Νοεμβρίου 2019, αφού συζήτησε εκτενώς τα γεγονότα κατέληξε στην εξής απόφαση:

-Για τις παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου επιβάλλεται κύρωση προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής για 5 συνεχόμενες ημέρες, από 20/1/2020 μέχρι και 24/1/2020.

-Για την υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης του προγράμματος επιβάλλεται το χρηματικό πρόστιμο των 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή το περιστατικό με θύμα μια 20χρονη φοιτήτρια πάνω στην οποία εκσπερμάτισε συμφοιτητής της στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ, στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» το μεσημέρι της Πέμπτης 7/11, είχαν γίνει σχόλια που προκάλεσαν ιδιαίτερα αρνητικές εντυπώσεις αλλά και αντιδράσεις από ανθρώπους της τηλεόρασης.

Ο συνεργάτης της εκπομπής προσπαθούσε να μεταδώσει το θέμα, όμως, το πάνελ της εκπομπής το βρήκε ιδιαίτερα αστείο, προχωρώντας στη διακωμώδηση του θέματος. Μάλιστα, η Ελένη Τσολάκη με την Κατερίνα Γκαγκάκη δε σταματούσαν να γελούν, ενώ απ’ όλη την παρέα ακούστηκαν σχόλια του τύπου: «έσταζε το ταβάνι;» και «έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε». Συνεργάτης, δε, της εκπομπής έριξε νερό στην πλάτη της Ελένης Τσολάκη κάνοντας ακόμη χειρότερη την όλη εικόνα και την εντύπωση που έδιναν στους τηλεθεατές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...