Megaλες εξελίξεις στο One Channel

Megaλες εξελίξεις στο One Channel

Η «κληρονομιά» του Μεγάλου Καναλιού, οι σκέψεις για αλλαγή ονόματος και η αναβολή της πρεμιέρας

Τα πάνω-κάτω φαίνεται πως φέρνει στο One Channel η τελευταία σημερινή εξέλιξη με την ταινιοθήκη, το αρχείο και το σήμα του Mega το οποία πέρασαν στην ιδιοκτησία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr όλα ήταν έτοιμα για την πρεμιέρα του καναλιού η οποία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου. Τα νέα δεδομένα όμως έφεραν ευχάριστες εξελίξεις και ενδεχομένως ανατροπή στον μέχρι τώρα σχεδιασμό.

Το πρόγραμμα του καναλιού είχε αποφασισθεί όπως και τα πρόσωπα τα οποία θα το απαρτίζουν. Μάλιστα μαθαίνουμε πως είχαν κλειστεί ακόμη και οι πρώτοι καλεσμένοι σε πολιτικές εκπομπές προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για την επίσημη πρεμιέρα.

Η «κληρονομιά» όμως από το Μεγάλο Κανάλι έβαλε τους ιθύνοντες του One σε σκέψεις για ενδεχόμενες αλλαγές που φυσικά θα λειτουργήσουν προς όφελος του.

Σκέψεις ακόμη και για αλλαγή του ονόματος

Ένα από τα βασικά «όπλα» που έχει πλέον στα χέρια του ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι αυτό του brand name. Το κανάλι θα μπορούσε πλέον να μετονομαστεί σε MEGA ή το όνομα αυτό να συνδυαστεί με κάποιο άλλο. Μάλιστα φαίνεται πως οι πρώτες σκέψεις έγιναν ήδη. Μέχρι και… Mega One ακούστηκε, μια ιδέα που μάλλον εγκαταλείφθηκε άμεσα

Ο «θησαυρός» της ταινιοθήκης

Το μεγαλύτερο φυσικά κέρδος για τον ιδιοκτήτη του One Channel είναι αυτό της απόκτησης της ταινιοθήκης. Σειρές που σημείωσαν τεράστια επιτυχία και πρόσφεραν μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης θα μπορούν να προβληθούν πλέον από το νέο κανάλι του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χαρακτηριστικό μάλιστα της έκτασης της ταινιοθήκης είναι το γεγονός ότι με τις σειρές που την απαρτίζουν μπορεί να καλυφθεί το 24ωρο πρόγραμμα του καναλιού για τέσσερα χρόνια προβάλλοντας μόνο αυτές! Κάνοντας μάλιστα και νούμερα τηλεθέασης, αν θυμηθούμε τι ποσοστά πετύχαινε το κλειστό Mega τα τελευταία χρόνια.

Σημαντικό βέβαια είναι και το αρχείο του δελτίου ειδήσεων που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα πλάνα που είναι χρήσιμα για να στηθεί το δελτίο ειδήσεων του νέου καναλιού αλλά και οι ενημερωτικές εκπομπές.

Το ενδεχόμενο αναβολής της πρεμιέρας

Σκέψεις πλέον υπάρχουν ακόμη και για αναβολή της πρεμιέρας κι αυτό γιατί το κανάλι θα μπορούσε να βγει με ένα πιο ενισχυμένο πρόγραμμα που θα το κάνει άκρως ανταγωνιστικό με το «καλημέρα».

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι τελικές αποφάσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι πλέον ο τηλεοπτικός σταθμός του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεκινά από άλλη βάση και όχι από το μηδέν, έχοντας στην «φαρέτρα» του όλα όσα χρειάζονται για ένα δυναμικό ξεκίνημα και μια δημιουργική τηλεοπτική χρονιά.