Τι ανάγκασε τον Ant1 να αλλάξει στρατηγική εν όψει της νέας σεζόν

Τι ανάγκασε τον Ant1 να αλλάξει στρατηγική εν όψει της νέας σεζόν

Η κίνηση-ματ των ιθυνόντων του σταθμού

Οι σταθμοί έχουν ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους εν όψει της ερχόμενης τηλεοπτικής σεζόν.

Τίτλοι εκπομπών, πρόσωπα, συμβόλαια, σειρές, σόου και ζώνες προβολής είναι ορισμένα από τα θέματα που πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο Ant1 είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης και στοχεύει στην κορυφή. Ωστόσο, υπήρξε ένα... «πρόβλημα» το οποίο ανάγκασε τους ιθύνοντες του σταθμού να αλλάξουν στρατηγική δράσης και να προχωρήσουν σε κίνηση-ματ έναντι του ανταγωνισμού.

Ποια είναι όμως αυτή η κίνηση και πως προέκυψε;

Όλα ξεκίνησαν όταν οι υπεύθυνοι του καναλιού του Αμαρουσίου ξεκίνησαν την αναζήτηση νέων σειρών προκειμένου να τα εντάξουν στο πρόγραμμα τους.

Απαραίτητο στοιχείο όμως ήταν οι σειρές να βασίζονται σε πρωτότυπο σενάριο.

Η αναζήτηση αυτή ανέδειξε το εξής πρόβλημα: Δεν υπήρχαν πρωτότυπα ελληνικά σενάρια ώστε να πέσουν στην τηλεοπτική αγορά.

Ο πρόεδρος του Ant1 Θοδωρής Κυριακού αντιμετώπισε το συγκεκριμένο πρόβλημα και εντόπισε σε αυτό προοπτική δημιουργίας. Ο σταθμός του Αμαρουσίου θα προχωρήσει στην ίδρυση Ακαδημίας σεναρίου προκειμένου να έχει πρωτότυπα και ελληνικά σενάρια από τους φοιτητές της και με στόχο η κίνηση αυτή να αποδώσει καρπούς στα τηλεοπτικά δρώμενα την επόμενη χρονιά.

Σοφία Πελεκάνου