Σε αναμμένα κάρβουνα στην ΕΡΤ ενόψει αλλαγών από την κυβέρνηση

Σε αναμμένα κάρβουνα στην ΕΡΤ ενόψει αλλαγών από την κυβέρνηση

Αγωνία για δημοσιογράφους και τεχνικούς - Ποιες εκπομπές ολοκληρώνουν τον κύκλο τους

Έντονη ανησυχία επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην ΕΡΤ καθώς δημοσιογράφοι και τεχνικοί αγωνιούν για τις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μάλιστα φαίνεται πως ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις ζητώντας από τώρα προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα έχει φθάσει αίτημα από την ΕΣΗΕΑ για συνάντηση.

Εκείνο που ζητά η Ένωση Συντακτών είναι επίσημη ενημέρωση για τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βλέπει θετικά την κατάργηση της ΕΡΤ 3 και ΕΡΤ Σπορ.

Στη λίστα με τις καταργήσεις φαίνεται πως συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί ραδιοφωνικοί σταθμοί οι οποίοι θα ενοποιηθούν με σαφώς πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.

Μέχρι στιγμής οι αλλαγές που έχουν παρατηρηθεί είναι στον τομέα της ενημέρωσης οι οποίες αφορούν την άτυπη μέχρι στιγμής εποπτεία που έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι Γιάννης Τρουπής και Φώτης Καφαράκης ως προς την επιλογή και την ιεράρχηση των θεμάτων.

Σχετικά με τις εκπομπές που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους, ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης αναμένεται να ολοκληρώσει κανονικά τον κύκλο των εκπομπών του, τη Δευτέρα 22 του μηνός όπως προβλέπεται ρητά και στη σύμβασή του (αν και τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε με ένα πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο). Φυσικά μένει να δούμε τι θα συμβεί με τις αρμοδιότητες που έχει αναλάβει ως εντεταλμένος σύμβουλος, αφού με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα συγκεκριμένα καθήκοντά του, λήγουν κανονικά στις 31 Δεκεμβρίου.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν για την ΕΡΤ αφού η εκπομπή της δεν μεταδίδεται αν και τυπικά ολοκληρώνει τον κύκλο εκπομπών της «Δεύτερης Ματιάς» την επόμενη εβδομάδα 26 του μηνός.

Στην ίδια μοίρα βρίσκονται και η  «Επόμενη μέρα» του Σεραφείμ Κοτρώτσου και την «Άλλη διάσταση» με την Φωτεινή Λαμπρίδη που επίσης θα κατεβάσουν ρολά.

Ανανέωση δεν θα υπάρξει και για τις εξωτερικές παραγωγές των εκπομπών που παρουσιάζουν ο Μάνος Νιφλής, ο Άρης Ραβανός και ο Κώστας Αλατζάς. Την ίδια ώρα οι δημοσιογράφοι Πάνος Χαρίτος και Σπύρος Χαριτάτος θα απομακρυνθούν μόλις γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ. Ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Γιάννης Δρόσος έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στην κυβέρνηση, η οποία όμως του ζήτησε να παραμείνει για λίγο ακόμη, μέχρι να βρεθούν οι κατάλληλοι αντικαταστάτες.