«Συγγνώμη λάθος» λέει η ΕΡΤ για τα ρεπορτάζ που δεν πρόβαλε λόγω Τσίπρα

«Συγγνώμη λάθος» λέει η ΕΡΤ για τα ρεπορτάζ που δεν πρόβαλε λόγω Τσίπρα

«Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή της

Με μια λιτή ανακοίνωση της η ΕΡΤ ζητάει συγγνώμη που δεν πρόβαλε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων την διάλυση της Βουλής. Αυτό συνέβη καθώς αντί του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, μεταδόθηκε ολόκληρη η προεκλογική παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, σε απευθείας σύνδεση.

Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με την Νέα Δημοκρατία να καταδικάζει το γεγονός σε ανακοίνωσή της: «Το γεγονός ότι το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, αντί ειδήσεων, μετέδωσε σήμερα το σύνολο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα μνημονεύεται ως μνημείο δημοσιογραφικής ντροπής για τη δημόσια τηλεόραση», ανέφερε σχετικά.

Η διοίκηση της ΕΡΤ αναγκάστηκε τελικά να απαντήσει και μάλιστα να παραδεχθεί εν μέρει το λάθος της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ: 

Το χθεσινό δελτίο ειδήσεων των 21:00 της ΕΡΤ πρόβαλε πολιτική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού και σειράς Υπουργών, όπως πάντα και παραδοσιακά γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τους αρχηγούς άλλων κομμάτων, σε εκδηλώσεις που διεξάγονται κατά τη διάρκεια του δελτίου Ειδήσεων.

Δεν πρόβαλε όμως με τα ανάλογα ρεπορτάζ τις λοιπές ειδήσεις της ημέρας, περιλαμβανόμενης της είδησης για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

Αυτό ήταν λάθος και η Διοίκηση της ΕΡΤ λυπάται για αυτό.