Ο Μανώλης είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef

Ο Μανώλης είναι ο μεγάλος νικητής του MasterChef

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί μετά τις απαιτητικές δοκιμασίες και την ανακοίνωσή του αποτελέσματος

Μια διαδρομή πέντε μηνών έφτασε στο τέλος της για τους δυο παίκτες του MasterChef.
Μανώλης και Σπυριδούλα μετά από δεκάδες παρασκευές πιάτων και πολλές σκληρές και απαιτητικές δοκιμασίες έφτασαν στον τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής.

Ένας τελικός που διήρκεσε τρεις μέρες και χωρίστηκε σε τρεις φάσεις. Στη πρώτη φάση του τελικού, οι δυο φιναλίστ ταξίδεψαν στην Ισπανία και κλήθηκαν να δημιουργήσουν πιάτα αντιγραφής του σεφ και ιδιοκτήτη του Amelia, Paulo Airaudo. Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού  κλήθηκαν να φτιάξουν ένα μενού έξι πιάτων.

Στη τρίτη φάση μπήκαν στη γνώριμη κουζίνα του MasterChef και έπρεπε να αντιγράψουν πιάτα του Φίλιππου Χρονόπουλου ο οποίος βαθμολόγησε και τα πιάτα.

Η τελευταία φάση του διαγωνισμού είχε μια μικρή ανατροπή για τους παίκτες καθώς ενημερώθηκαν πως έπρεπε μετά από τέσσερις ώρες συνεχούς μαγειρικής δοκιμασίας να παρασκευάσουν και ένα απαιτητικό γλυκό.

Σπυριδούλα και Μανώλης «κοντραρίστηκαν» άγρια πάνω από τις κατσαρόλες τους, μόνο ένας όμως πήρε τον τίτλο του επόμενου Έλληνα MasterChef και το χρηματικό έπαθλο.

Τα δυο «κουτσουπουλάκια» όπως τους χαρακτήρισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος αφού και οι δυο ανήκουν στη δική του ομάδα κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας είχαν απίστευτο άγχος.

Ο τελευταίος σφραγισμένος φάκελος ανοίχτηκε σε ζωντανή μετάδοση και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Το πλατό γέμισε από τους παλιούς παίκτες αλλά και συγγενείς και φίλοι που βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν και να γιορτάσουν όλοι μαζί.

«Είναι ότι πιο ωραίο έχω ζήσει πραγματικά» είπε η Σπυριδούλα λίγο πριν την ανακοίνωσή του τελικού αποτελέσματος.

«Είναι μοναδικό το συναίσθημα, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Νιώθω δικαίωση για τους κόπους μου όλο αυτό το διάστημα» είπε ο Μανώλης.

Η βαθμολογία ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα στους δυο παίκτες. Η Σπυριδούλα προηγείτο 15-14 του Μανώλη βάση των βαθμολογιών που είχαν ανακοινωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Οι φάκελοι άνοιξαν ο ένας μετά τον άλλον και αποκάλυψαν σιγά -σιγά τον νικητή.

Ο πρώτος φάκελος είχε ένα 9αρι για τον Μανώλη και ένα 8αρι για τη Σπυριδούλα και οι παίκτες έφτασαν και οι δυο τους 23 βαθμούς.

Για τη δεύτερη δοκιμασία η Σπυριδούλα βαθμολογήθηκε από τον Φίλιππο Χρονόπουλο με 7/10 ενώ ο Μανώλης με 8/10 και το αποτέλεσμα έφτασε 30-31 υπέρ του Μανώλη.

Το πιάτο του γλυκού ήταν αυτό που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Η Σπυριδούλα για τη μαρέγκα λεμόνι βαθμολογήθηκε με 7/10 ενώ ο Μανώλης με 9/10.

Άρα ο παίκτης που συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες ήταν ο Μανώλης. Ο παίκτης με την ανακοίνωσή του αποτελέσματος ξέσπασε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.