Κινείται νομικά ο Φουρθιώτης μετά την απόφαση του ΕΣΡ

Κινείται νομικά ο Φουρθιώτης μετά την απόφαση του ΕΣΡ

Το Δελτίο τύπου του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μένιου Φουρθιώτη μετά την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για οριστική διακοπή των εκπομπών «Αποκαλυπτικά live», «Αποκαλυπτικά live night show» και «Μένιος live» όπου παρουσίαζε στον σταθμό Νέο Epsilon.

Μέσω του δικηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο παρουσιαστής απέστειλε Δελτίο Τύπου, όπου ενημερώνει πως θα κινηθεί νομικά.

Το κείμενο υπογράφει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας και αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «εκτιμούμε απεριόριστα τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κο Αθανάσιο Κουτρομάνο» και συμπληρώνει: «θεωρούμε ότι η μη κλήση ουδέποτε, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, η οποία ήταν πολύμηνη, του κου Μένιου Φουρθιώτη συνιστά σημαντικό ελάττωμα της αποφάσεως» ενώ ξεκαθαρίζει πως θα προσφύγουν κατά της απόφασης του ΕΣΡ.

Το Δελτίο Τύπου του Αλέξη Κούγια

Σήμερα, ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών κ. Μένιος Φουρθιώτης μας απέστειλε την υπ’ αριθμ. 95/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία απαγορεύεται η προβολή από τούδε των εκπομπών του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOW – ΜΕΝΙΟΣ LIVE».

Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του εκτιμούμε απεριόριστα τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κο Αθανάσιο Κουτρομάνο, όσο και την πλειονότητα των μελών του ΕΣΡ, αλλά θεωρούμε ότι η μη κλήση ουδέποτε, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, η οποία ήταν πολύμηνη, του κου Μένιου Φουρθιώτη συνιστά σημαντικό ελάττωμα της αποφάσεως.

Κατά την κρίση του γραφείου μας, η απαγόρευση προβολής τηλεοπτικής εκπομπής για τους λόγους που επικαλείται το ΕΣΡ στο σκεπτικό, αλλά και στο διατακτικό της αποφάσεώς του συγκρούεται με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γι’ αυτό το λόγο και εντός της νομίμου προθεσμίας αφενός μεν θα προσφύγουμε κατά της ανωτέρω αποφάσεως, αφετέρου δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ζητήσουμε αναστολή εκτέλεσης.

Το δικηγορικό μας γραφείο θα συνεργαστεί με τους εκλεκτούς συναδέλφους, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι τώρα και είμεθα βέβαιοι ότι στο τέλος θα εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση.

Αθήνα, 17/05/2019

Με εκτίμηση,

Ο επικεφαλής του

δικηγορικού μας γραφείου

Αλέξιος Κούγιας

Το βαρύ πρόστιμο και η οριστική διακοπή των εκπομπών

Το ΕΣΡ, έριξε «βαρύ» πρόστιμο, 50.000 Ευρώ, στο νέο Epsilon και αποφάσισε την οριστική διακοπή των εκπομπών του Μένιου Φουρθιώτη, «Αποκαλυπτικά» και «Αποκαλυπτικά Night Show» του Μένιου Φουρθιώτη.

Το συμβούλιο κατέληξε σε αυτή την απόφαση ύστερα από φάκελο που είχε δημιουργηθεί για το κανάλι, ο οποίος έλεγε ότι σε συγκεκριμένα προγράμματα του σταθμού μεταδίδονταν τηλεδιαγωνισμοί και τηλεπωλήσεις που εξαπατούσαν το κοινό και έθιξαν την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών κατ εξακολούθηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...