Eurovision: Οι πιο παράξενες και τρελές συμμετοχές στο διαγωνισμό

Eurovision: Οι πιο παράξενες και τρελές συμμετοχές στο διαγωνισμό

Έκλεψαν τις εντυπώσεις με τις αλλόκοτες ενδυμασίες τους και όχι μόνο

Άλλοι στον διαγωνισμό της Eurovision μένουν στην ιστορία με τα τραγούδια τους και άλλοι με την εμφάνιση τους.

Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός που απαιτεί show και καλό τραγούδι μαζί, ωστόσο κατά την διάρκεια των χρόνων δεν είναι λίγοι οι διαγωνιζόμενοι οι οποίοι με τις εμφανίσεις τους άγγιξαν τα όρια τους κιτς ή ακόμα και τις τρέλας.

Ας θυμηθούμε μερικές από τις πιο εξωφρενικές εμφανίσεις:

Bucks Fizz – 1981         

Με την πρώτη ματιά, η ενδυμασία των εκπροσώπων της Βρετανίας τότε ήταν απολύτως φυσιολογική . Στα μισά της νικητήριας εμφάνισής τους όμως η εμφάνιση πέρασε στην ιστορίας της Eurovision, όταν οι φούστες των Cheryl Baker και Jay Aston έφυγαν από την θέση τους και αποκάλυψαν μικρότερες φούστες.

Zdob şi Zdub – 2005 & 2011

Οι Μολδαωβοί Zdob şi Zdub ανήκουν αδιαμφισβήτητα στις πιο περίεργες εμφανίσεις ρούχων της Eurovision. Το 2005 το συγκρότημα βγήκε στη σκηνή με μία γιαγιά που φορούσε παραδοσιακή ενδυμασία και έπαιζε ντραμς, ενώ το 2008 φορούσαν μυτερά κωνοειδή καπέλα έχοντας μαζί τους μία κοπέλα ντυμένη νεράιδα πάνω σε μονόκυκλο.

Lordi – 2006

Το μέταλ συγκρότημα από την Φινλανδία έδωσε ένα μεγάλο show στη σκηνή της Eurovision  και σημείωσε ένα από τα υψηλότερα ρεκόρ συνολικά με το Hard Rock Hallelujah.   Τρομαχτικό make up, στολές τεράτων και πυροτεχνήματα που άξιζαν την πρωτιά.

 Scooch 2007

Οι Scooch, ένα βρετανικό συγκρότημα δεν θα μπορούσαν να γλυτώσουν από αυτή την λίστα. Το γκρουπ παρουσίασε το  τραγούδι τους  Flying the Flag φορώντας καινοτόμες στολές αεροσυνοδών και κατατάχθηκαν 23οι από τις 24, αφού πήραν μόλις 19 βαθμούς.

Gisela  2008

Η συμμετοχή της Ανδόρας, Gisela, ήθελε να φέρει λίγο λάμψη με την εμφάνιση της στον διαγωνισμό. Δεν κατάφερε παρόλα αυτά να περάσει στους τελικούς με το τραγούδι της.

Verka Serduchka  2007

Έχει μείνει στην ιστορία του διαγωνισμού. Ο Verka Serduchka, επίσης γνωστός ως ο κωμικός Andriy Danylko με το διαστημικό του κοστούμι και με το τραγούδι του τράβηξε την προσοχή.

Gipsy.cz   2009

Η συμμετοχή της Τσεχίας το 2009, είχε το όνομα Σούπερ Τσιγγάνος και ήταν ένας υπερήρωας τσιγγάνος ντυμένος με χρυσές μπότες, κόκκινη στολή και κάπα.

Krassimir Avramov  2009

Η συμμετοχή της Ρωσίας το 2009, Krassimir Avramov, έχει μείνει για το κοστούμι που θύμιζε ιππότη και τους ημίγυμνους χορευτές.

InCulto  2010

Το συγκρότημα InCulto από τη Λιθουανία άρχισε την εμφάνισή του το 2010 και εκείνο φυσιολογικά φορώντας μπλούζα-παντελόνι, μέχρι τη στιγμή που έσκισαν τα παντελόνια τους και έμειναν μόνο με καυτά σορτσάκια γεμάτα με glitter.

Jedward  2011 & 2012

Τα δίδυμα αδέρφια από την Ιρλανδία είναι γνωστά  για το παράξενο γούστο τους στα ρούχα.

Το 2011 εμφανίστηκαν φορώντας έντονα κόκκινα σακάκια και στη συνέχεια το 2012 επέστρεψαν με μια ακόμη περίεργη εμφάνιση.

Hatari 2019

Η Ροκ μπάντα από την Ισλανδία έφερε στη σκηνή της Eurovision εικόνες σκληρές. Περίεργα κοστούμια, αλυσίδες και ροκ ήχοι στην εμφάνιση τους.