Το «χρυσό» παιδί του Ant1 που ήθελε να φύγει και δεν μπορούσε

Το «χρυσό» παιδί του Ant1 που ήθελε να φύγει και δεν μπορούσε

Το όχι -και τόσο- βελούδινο διαζύγιο του Γιώργου Λιάγκα με τον σταθμό και οι δηλώσεις

Ο Γιώργος Λιάγκας, για περίπου έξι χρόνια, αποτελούσε ένα από τα «χρυσά» παιδιά του Ant1. Κάθε project το οποίο του είχε ανατεθεί, του έφερνε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία και το τηλεοπτικό κοινό τον ακολουθούσε, ανεβάζοντας τα προγράμματα του υψηλά στον πίνακα τηλεθέασης.

Οι ιθύνοντες του σταθμού, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, φαίνεται πως είχαν παράπονα από τον παρουσιαστή, όχι σχετικά με τον επαγγελματισμό του και τη συνέπεια που έδειχνε αλλά σχετικά με τις κόντρες που φέρεται να είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνον και αρκετούς επώνυμους της showbiz.

Εξαιτίας αυτού, όπως ακούστηκε, ο σταθμός τον έβαλε στον «πάγο» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο παρουσιαστής ναι μεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό του Ant1 και πληρώνεται κανονικά κάθε μήνα, αφού το συμβόλαιο του είναι σε ισχύ, δεν έχει αξιοποιηθεί όμως για περισσότερο από ενάμιση χρόνο σε οποιοδήποτε concept του σταθμού.

Σεπτέμβριος 2018 και στα αυτιά του Γιώργου Λιάγκα φτάνει η πληροφορία πως δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του σταθμού για την ερχόμενη σεζόν.

Κάνοντας τότε τις δηλώσεις του στην κάμερα της «Φωλιάς των ΚουΚου» αναφέρει: «Αισθάνθηκα απαξιωμένος και προσβεβλημένος από τον ΑΝΤ1... Κι εγώ μαζί με εσάς πληροφορήθηκα ότι ο ΑΝΤ1 δεν με έχει στα σχέδια του και το πληροφορήθηκα τον Ιούλιο. Αμέσως μετά επικοινώνησα με τον ΑΝΤ1. Έγιναν πολλά ραντεβού και εδώ και στην Κέρκυρα σε καλό κλίμα. Με τους ανθρώπους δεν έχω κανένα παράπονο. Να το ξεκαθαρίσω... Τώρα ο σταθμός κάνει άλλες επιλογές, δεν είμαι μέσα στις επιλογές του σταθμού, αυτά συμβαίνουν. Δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι όταν έχεις συμβόλαιο με κάποιον και τον πληρώνεις για να δουλεύει, αλλά τον κρατάς δεσμευμένο χωρίς να μπορεί να δουλέψει σε εσένα, ούτε να βρει την τύχη του αλλού. Αυτό για εμένα δεν είναι έντιμο. Δεν είναι αντρίκιο. Από εκεί και πέρα βλέπετε ότι ούτε κάποια κίνηση εχθρική κάνω προς τον σταθμό μου, ανήκω στον ΑΝΤ1 και περιμένω» είχε πει τότε ο παρουσιαστής.

Ο Γιώργος Λιάγκας, ήθελε να δουλέψει αλλά δεν μπορούσε να προβεί σε συζητήσεις με κάποιον άλλο σταθμό καθώς το συμβόλαιο του «έτρεχε». Αυτό θα ισχύει μέχρι και τον Ιούλιο όπου και λήγει το συμβόλαιο του με τον σταθμό και καμία από τις δυο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να ενεργοποιήσει το +1 χρόνο που αναφέρεται σε αυτό.

Έτσι λοιπόν, ο παρουσιαστής, ο οποίος, τόσο καιρό θέλει να δουλέψει αλλά δεν μπορεί, θα είναι αποδεσμευμένος και, ήδη σκέφτεται τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.