Δώδεκα μέρες άντεξε η νέα εφημερίδα στα περίπτερα

Δώδεκα μέρες άντεξε η νέα εφημερίδα στα περίπτερα

Πότε θα κυκλοφορήσει το τελευταίο της φύλλο

Λιγότερο από μισό μήνα άντεξε η νέα εφημερίδα που κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου με τον τίτλο «αποκαλυπτικά».

Το νέο εκδοτικό εγχείρημα συζητιόταν αρκετούς μήνες και με αφορμή τη συγκεκριμένη εφημερίδα είχε ξεκινήσει μια ιδιότυπη μάχη στην δημοσιογραφική πιάτσα.

Η νέα εφημερίδα ξεκίνησε να εκδίδεται σε καθημερινή βάση και το πρώτο της φύλλο τυπώθηκε την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019. Δώδεκα μόλις μέρες μετά την έκδοση τους, τα «αποκαλυπτικά» θα κυκλοφορήσουν το τελευταίο τους φύλλο.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 θα κρεμαστεί στα περίπτερα για τελευταία φορά αφού όπως ανακοινώθηκε στους εργαζομένους η εφημερίδα αναστείλει τη κυκλοφορία της.

Οι δυο Espresso και η εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη

Κάτω από το μεγάλο κόκκινο λογότυπο της εφημερίδας Espresso είχε ξεκινήσει, πριν αρκετούς μήνες, «πόλεμος» ανακοινώσεων.

Οι φήμες που είχαν φουντώσει ανέφεραν πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα κρεμαστούν στα περίπτερα δυο διαφορετικές εφημερίδες με τον ίδιο τίτλο. Η μια εφημερίδα επρόκειτο να είναι η Espresso του Ιωάννη Φιλιππάκη και η άλλη του Στέλιου Συρμόγλου. Και οι δυο πλευρές ήθελαν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους γι’αυτό και εξέδιδαν ανακοινώσεις.

Ωστόσο στα περίπτερα, δεν βγήκαν δυο Espresso αλλά η εφημερίδα «αποκαλυπτικά». Ένας τίτλος ο οποίος άνηκε στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Ο ίδιος είχε δηλώσει, πολλές φορές μέσα από την εκπομπή του, που φέρει το ίδιο όνομα, δηλαδή «Αποκαλυπτικά», πως ήθελε να μπει στον χώρο του Τύπου και να εκδώσει εφημερίδα με το συγκεκριμένο όνομα.

Ο τίτλος παραχωρήθηκε στη Μονοπρόσωπη Εταιρεία Tabloid ΙΚΕ του Στέλιου Συρμόγλου και «στήθηκε» από την ομάδα του με έμπειρους «εφημεριδατζήδες».

Τότε ο Μένιος Φουρθιώτης δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του γι’ αυτό το νέο εκδοτικό εγχείρημα και μέσω μια ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram είχε δώσει στη δημοσιότητα το διαφημιστικό σποτ. «Η νέα εφημερίδα που σπάει τους κανόνες. Έρχεται, πιπεράτη, ανεξάρτητη, γοητευτική, αποφασισμένη» ακουγόταν στο σποτ.