Ποια εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα σε λίγες μέρες

Ποια εφημερίδα θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα σε λίγες μέρες

Ανατροπή στο σενάριο των δυο Espresso

Μια ιδιότυπη μάχη έχει ξεσπάσει εδώ και λίγους μήνες στη δημοσιογραφική πιάτσα κάτω από το μεγάλο κόκκινο λογότυπο της εφημερίδας Espresso.

Οι φήμες ανέφεραν πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα κρεμαστούν στα περίπτερα δυο διαφορετικές εφημερίδες με τον ίδιο τίτλο.

Η μια εφημερίδα επρόκειτο να είναι η Espresso του Ιωάννη Φιλιππάκη και η άλλη του Στέλιου Συρμόγλου.

Και ενώ οι δυο πλευρές, ξεκίνησαν μια μικρή... μάχη ανακοινώσεων για το ποια εφημερίδα είναι η αυθεντική και ποια η... μαϊμού, άρχισαν και οι μαντεψιές για τον επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από την Espresso του κ. Συρμόγλου και χρηματοδοτεί το εγχείρημα αυτό.

Ο κ. Ιωάννης Φιλιππάκης με σχετική ανακοίνωση του είχε ενημερώσει πως η εταιρεία του έχει καταθέσει ανακοπές με αίτημα την ακύρωση των αποφάσεων της εξετάστριας κ. Τρακάδα «με τις οποίες παρατύπως έγιναν δεκτές οι δηλώσεις των σημάτων ESPRESSO και ΕΣΠΡΕΣΟ» και πως «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, έναντι οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου θέλει να επιβουλευθεί το απολύτως νόμιμο δικαίωμά της επί του σχετικού τίτλου».

Η ανατροπή στο σενάριο και η εμπλοκή του Μένιου Φουρθιώτη

Και ενώ, όλοι περίμεναν πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα κρεμαστούν οι δυο Espresso στα μανταλάκια των περιπτέρων, έγινε η ανατροπή με την ανάμειξη του ονόματος του κ. Μένιου Φουρθιώτη.

Ο παρουσιαστής, αρκετές φορές μέσα από τις εκπομπές του είχε αναφέρει πως θέλει να μπει στον χώρο του Τύπου και να εκδώσει εφημερίδα με το όνομα «Αποκαλυπτικά», όπως δηλαδή είναι και ο τίτλος της εκπομπής του. Μάλιστα είχε αναφέρει πως η εφημερίδα του ήθελε να είναι κυριακάτικη και όχι καθημερινή.

Οι νεότερες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως τελικά δεν θα κυκλοφορήσουν δυο Espresso στα περίπτερα αλλά μια, αυτή του κ. Ιωάννη Φιλιππάκη και αντί της δεύτερης του κ. Συρμόγλου θα κρεμαστεί στα περίπτερα η εφημερίδα Αποκαλυπτικά του Μένιου Φουρθιώτη η οποία όμως έχει «στηθεί» από την ομάδα του κ. Συρμόγλου.

Η εφημερίδα θα είναι καθημερινή και το πρώτο της φύλλο θα τυπωθεί την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019.

Ο Μένιος Φουρθιώτης δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του για το νέο του αυτό εγχείρημα, καθώς προσπαθούσε αρκετό καιρό να το υλοποιήσει, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι για να βρεθούν χρηματοδότες. Μέσω μια ανάρτησης του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram έδωσε στη δημοσιότητα το διαφημιστικό σποτ.

«Η νέα εφημερίδα που σπάει τους κανόνες. Έρχεται, πιπεράτη, ανεξάρτητη, γοητευτική, αποφασισμένη» ακούγεται στο σποτ και οι πρώτες εικόνες από τις σελίδες της νέας εφημερίδας θυμίζουν αρκετά αυτές της Espresso.