«Βυθισμένος» στα χρέη ο Ατζούν; – Τα σενάρια για το κανάλι του παραγωγού

«Βυθισμένος» στα χρέη ο Ατζούν; – Τα σενάρια για το κανάλι του παραγωγού

Τι συμβαίνει με το TV8

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό πριν από τρία χρόνια, όταν μέσω της εταιρείας παραγωγής του, Acun Medya, γνώρισε στους τηλεθεατές προγράμματά τα οποία άλλαξαν το τηλεοπτικό σκηνικό.

Survivor, Ελλάδα έχεις ταλέντο, Voice, My style rocks και Power of love είναι τα προγράμματά τα οποία είχε στην κατοχή του και θέλησε τότε να τα... ρίξει στην ελληνική αγορά. Ο Τούρκος παραγωγός μετά από συναντήσεις που είχε, έδωσε τα χέρια με τον ΣΚΑΪ.

Τρία χρόνια, η συνεργασία του Ατζούν Ιλιτζαλί με το κανάλι του Φαλήρου υπήρξε άψογη και από τις δυο πλευρές και αυτό αντικατοπτριζόταν και στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης των προγραμμάτων μέχρι και την περσινή τηλεοπτική σεζόν.

Φέτος το σκηνικό στους σταθμούς έχει αλλάξει, καθώς οι τηλεθεατές φαίνεται να κουράστηκαν από τα πολλά ριάλιτι, είτε αυτά είναι επιβίωσης είτε... πειράματα της αγάπης και έχουν γυρίσει τη πλάτη τους στα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτή την στροφή του τηλεοπτικού κοινού, είναι τα ιδιαίτερα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του Survivor Ελλάδα – Τουρκία, το οποίο μέχρι και πέρσι θεωρούνταν δυνατό «χαρτί» για τον ΣΚΑΪ.

Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης του ριάλιτι επιβίωσης δεν παρατηρούνται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην χώρα του Ατζούν Ιλιτζαλί, την Τουρκία. Εξάλλου το φετινό Survivor έχει ταυτόχρονη προβολή στις δυο χώρες μέσω του τηλεοπτικού καναλιού του Ατζούν, του ΤV8.

Οι χαμηλές πτήσεις του Survivor και στην Τουρκία έχουν φουντώσει τις φήμες για την οικονομική κατάσταση του Ατζούν Ιλιτζαλί. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν δημοσιεύματα τουρκικών μέσων ενημέρωσης τα οποία αναφέρουν πως ο ο τηλεοπτικός σταθμός TV8 έχει πολλά χρέη και πως ο ιδιοκτήτης της είναι «βυθισμένος» στα χρέη.

Κάποια δημοσιεύματα, μάλιστα αναφέρουν πως ο Ατζούν πούλησε μέρος των μετοχών του σε εταιρεία η οποία έχει ήδη στην κατοχή της ακόμη έναν τηλεοπτικό σταθμό ενώ σύμφωνα με ένα ακόμη σενάριο, ο παραγωγός έχει προχωρήσει σε πώληση όλων των μετοχών του σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους της Τουρκίας.

Τα ίδια δημοσιεύματα ανέφεραν και τη τιμή πώλησης του TV8, η οποία όπως γράφουν είναι 210 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό, αναφέρεται πως φάνηκε ιδιαίτερα υψηλό σε όμιλο του Αζερμπαϊτζάν ενώ κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Ατζούν έχει δεχτεί πρόταση και Ελβετική εταιρεία η οποία θέλει να μπει στην τουρκική αγορά.