O εκνευρισμός του Αντώνη Κανάκη στον αέρα του Ράδιο Αρβύλα

O εκνευρισμός του Αντώνη Κανάκη στον αέρα του Ράδιο Αρβύλα

«Δεν έχει ακουστεί πιο φασιστική κουβέντα…»

Δεν μπόρεσε να κρύψει τον εκνευρισμό του ο Αντώνης Κανάκης στον αέρα της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα. Ο παρουσιαστής εκνευρίστηκε με τις «προληπτικές συλλήψεις» πολιτών στα Γιαννιτσά πριν την ομιλία του Φώτη Κούβελου και της Θοδώρας Τζάκρη.

«Θα εκνευριστούμε λίγο τώρα. Έχουμε ζήσει πολλές παρακμές πολιτικές σε αυτή τη χώρα και ως πολίτες και ως άνθρωποι που κάνουμε μια σατιρική εκπομπή. Αυτό που ζούμε πραγματικά τα τελευταία χρόνια δεν το θυμόμαστε. Δεν ξέρω αν ακούσατε για τις προληπτικές συλλήψεις που έχουν συμβεί… Όλα αυτά έγιναν για να προστατεύουν τον Κουβέλη και την Τζάκρη. Η αριστερή κυβέρνηση που θα περπατούσε ελεύθερη στους δρόμους χωρίς την προστασία της αστυνομίας, προχωράει σε προληπτικές συλλήψεις! Και ενώ συμβαίνει αυτό το πράγμα και περιμένεις ότι θα βρουν ένα τρόπο να πουν ότι έγινε κάποιο λάθος, περιμένεις κάτι να ακούσεις, βγαίνουν αυτά τα απίστευτα άτομα, η Κατερίνα Παπακώστα και λέει…», είπε αρχικά ο Αντώνης Κανάκης.

Και συνέχισε: «Οι άνθρωποι είναι για το ψυχιατρείο κανονικά. Δεν έχει ακουστεί πιο φασιστική κουβέντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη… Απορώ πώς περνάμε κάτι τέτοια πράγματα στα ψιλά σε αυτή τη χώρα. Πιο φασιστική κουβέντα από επίσημα κυβερνητικά χείλη, δεν έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Βγήκε η κυρία αυτή να υποστηρίξει ότι είναι λογικό να συλλαμβάνονται άνθρωποι προληπτικά που δεν έχουν κάνει τίποτα για να προστατευτεί ο Κουβέλης και η Τζάκρη. Υπήρχε μια ταινία με τον Τομ Κρουζ που έδειχνε ακριβώς το ίδιο πράγμα, η οποία ήταν επιστημονικής φαντασίας η ταινία, το Minority Report. Και μόνο μια ταινία επιστημονικής φαντασίας μπορεί να κάτσει δίπλα στα μυαλά αυτών των ανθρώπων.

Οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε για πρόληψη και εφαρμόζουν την πρόληψη στο να συλλαμβάνουν πολίτες που δεν έχουν κάνει τίποτα προληπτικά με την ιδέα ότι θα κάνουν κάτι… Μιλάνε για πρόληψη με αυτό το θράσος την ίδια χρονική στιγμή που έχει βγει αυτό το αδιανόητο πόρισμα για το Μάτι. Που αν υπάρχει μια συνθήκη, όπου η πρόληψη είναι όχι απλά απαραίτητη, είναι υποχρέωση και όταν απουσιάζει είναι εγκληματική παράβαση καθήκοντος όλων αυτών, είναι εκεί. Και για εκεί δεν μιλάνε και δεν λένε τίποτα για πρόληψη και δεν μπορούν να κάνουν αυτά που χρειάζονται ώστε να υπάρχει όντως πρόληψη… Και μιλάνε για την πρόληψη του να συλλαμβάνονται Έλληνες πολίτες χωρίς κανέναν απολύτως λόγο».