Οι κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο mediaκο τοπίο

Οι κινήσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο mediaκο τοπίο

Η άδεια για κανάλι και τα ΜΜΕ του εφοπλιστή

Μετά την επίσημη έξοδο του από τον ΣΚΑΙ, το 2012, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε είσοδο στον χώρο του Τύπου.

Αρχικά εξέδωσε την εφημερίδα Παραπολιτικά, ως συνέχεια του site parapolitika.gr, δημιούργησε τον αντίστοιχο ραδιοφωνικό σταθμό και το 2017 πρόσφερε 22.892.600 ευρώ για να αποκτήσει τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ, δηλαδή τις εφημερίδες Βήμα, Νέα, τα αντίστοιχα site τους αλλά και τον ραδιοσταθμό Βήμα 99.5.

Ο επιχειρηματίας όμως δεν επαναπαύεται και προετοιμάζει το επόμενο επαγγελματικό του «χτύπημα» στον χώρο των media.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, σκοπεύει να βγάλει στον «αέρα» ένα νέο τηλεοπτικό κανάλι, γι’ αυτό και κατέθεσε προσφορά με την οποία διεκδικεί μια από τις δυο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες.

Η προθεσμία έληξε 28 Φεβρουαρίου στις 15.00 και η εταιρεία Αλτερ Έγκο, Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμος Εταιρία, συμφερόντων του επιχειρηματία ήταν η μοναδική που κατέθεσε αίτηση καθώς δεν εμφανίστηκε άλλος διεκδικητής σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Μέχρι όμως να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τηλεοπτική άδεια, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζει το νέο του ιντερνετικό κανάλι το οποίο αναμένεται να εκπέμψει τέλος Μαρτίου.

Διευθύντρια του καναλιού είναι η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου η οποία έχει αναλάβει και το ρόλο του... κριτή για τα άτομα που θα εργαστούν σε αυτό.

Το υπόγειο του ΔΟΛ και το σκοτεινό στούντιο

Στον χώρο που στεγάζονται Το Βήμα, Τα Νέα, τα sites τους και ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα Fm, στην Λεωφόρο Συγγρού, το υπόγειο έχει μετατραπεί σε στούντιο.

Μέχρι να περάσει η τηλεοπτική άδεια στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και επίσημα, η Πόπη Τσαπανίδου με τους συνεργάτες της ψάχνουν τα άτομα που θα στελεχώσουν το νέο ιντερνετικό κανάλι και εν συνεχεία τον τηλεοπτικό σταθμό.

Για τον λόγο αυτό, από το υπόγειο του ΔΟΛ, παρελαύνουν όλοι και όλες οι εργαζόμενοι προκειμένου η διευθύντρια Πόπη Τσαπανίδου και οι συνεργάτες να βρουν άτομα που τους «κάνουν» και φυσικά που «γράφουν» στην κάμερα.

Επειδή οι ανάγκες ενός ιντερνετικού καναλιού είναι σαφώς λιγότερες από αυτές, ενός τηλεοπτικού σταθμού, η κάλυψη τους θα γίνει με άτομα που υπάρχουν ήδη μέσα στην εταιρεία.

Εφόσον, η τηλεοπτική άδεια περάσει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη και ξεκινήσουν οι εργασίες για την στελέχωση του σταθμού του, τότε και μόνο θα αναζητηθούν και άλλα πρόσωπα που δεν θα ανήκουν ήδη στην εταιρεία του επιχειρηματία ώστε να καλύψουν τις θέσεις.

Ο πρώτος στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη

Πρωταρχικός στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη μέχρι να αποκτήσει την τηλεοπτική άδεια που τόσο επιθυμεί, είναι να κερδίσει το κοινό μέσω του web tv που αναμένεται να είναι στον «αέρα» τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα του ιντερνετικού καναλιού, σε πρώτη φάση θα είναι 8ωρο και θα εμπλουτίζεται όσο περνάει ο καιρός. Ο επιχειρηματίας, φέρεται να έχει απευθυνθεί ήδη και σε συνδρομητικές πλατφόρμες, προκειμένου να προβάλλεται το υλικό του, για να «δέσει» την παρουσία του στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Η ταινιοθήκη του Mega, οι υποψήφιοι... μνηστήρες και το νέο όνομα του καναλιού

Το Mega Channel διαθέτει προγράμματα τα οποία σάρωναν στις τηλεθεάσεις και καθήλωναν το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με την δυναμική του είσοδο στην τηλεόραση, θέλει να διεκδικήσει και την ταινιοθήκη του Μεγάλου Καναλιού καθώς πρόκειται για προγράμματα τα οποία θα αποφέρουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης άρα και επιτυχία στο νέο του κανάλι.

Όμως, στην διεκδίκηση της ταινιοθήκης, θα βρει απέναντι του έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο Θοδωρής Κυριακού, φέρεται να έχει στα πλάνα του να διεκδικήσει την ταινιοθήκη για λογαριασμό του Ant1.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται, το όνομα του καναλιού του Βαγγέλη Μαρινάκη, να έχει... άρωμα Mega Channel. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι το κανάλι θα έχει όνομα το οποίο θα αποτελείται από δυο λέξεις, η μια εκ των οποίων θα είναι η λέξη Mega ώστε να παραπέμπει στο Μεγάλο Κανάλι.

Αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο

Η αποφασιστικότητα του Βαγγέλη Μαρινάκη για να δημιουργήσει νέο χάρτη στο τηλεοπτικό τοπίο, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, οι κινήσεις αυτές του επιχειρηματία, θα αλλάξουν σίγουρα το τηλεοπτικό σκηνικό και τον ήδη υπάρχοντα ανταγωνισμό.

Το κάθε κανάλι θα κάνει τα κουμάντα του προκειμένου να σταθεί αντάξιο και στα ίσια απέναντι στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Κάθε κανάλι του ανταγωνισμού θα φροντίσει να «θωρακιστεί» απέναντι στον επιχειρηματία.

Η καθοριστική 28η Φεβρουαρίου

Η Τσικνοπέμπτη, δηλαδή η 28η Φεβρουαρίου ήταν καθοριστική ημερομηνία για τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο λόγος είναι πως στις 28/02, έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων διεκδικητών των αδειών και η εταιρεία Αλτερ Έγκο του επιχειρηματία ήταν η μοναδική που κατέθεσε φάκελο ώστε να διεκδικήσει μια από τις δυο «ορφανές» άδειες.

Το άνοιγμα του φακέλου και η καταγραφή του περιεχομένου του θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου και θα ελεγχθεί η αίτηση από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη συνδρομή και άλλων ανεξάρτητων αρχών προκειμένου να αποφασιστεί αν εγκρίνεται ή μη, η συμμετοχή του στην επόμενη φάση.

Στη συνέχεια θα αναρτηθεί ως προσωρινός πλειοδότης και θα υπάρξει ένα δεκαήμερο ενστάσεων. Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η φάση αλλά και ο οικονομικός έλεγχος του φακέλου του επιχειρηματία από τους αρμόδιους, το ΕΣΡ θα ανακοινώσει τη τελική λίστα με το όνομα του ως κατόχου πλέον της τηλεοπτικής άδειας.