Τίτλοι τέλους για την εκπομπή – σύμβολο της trash TV

Τίτλοι τέλους για την εκπομπή – σύμβολο της trash TV

To Jerry Springer Show, στις «δόξες» του ξεπερνούσε σε τηλεθέαση ακόμα και την Όπρα!

Εκπομπή σύμβολο της trash TV (ελληνικά: σκουπιδο-τηλεόραση), γεμάτη ύβρεις, χυδαιότητες και συγκρούσεις σώμα με σώμα, το Jerry Springer Show θα τελειώσει, έπειτα από 27 χρόνια μετάδοσής του, με τη λήξη του συμβολαίου του με τον όμιλο NBCUniversal.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CW, κοινή επιχείρηση μεταξύ του ομίλου CBS και των κινηματογραφικών στούντιο Warner Bros, διαδέχτηκε το NBCUniversal αλλά δεν παράγγειλε νέα επεισόδια της εκπομπής, ανακοίνωσε εκπρόσωπος.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 όταν ξεκίνησε το Jerry Springer Show ήταν ένα κλασικό talk-show, προσανατολισμένο σε κοινωνικά θέματα και στην αμερικανική πολιτική ζωή.

Δικηγόρος και πολιτικός, δήμαρχος του Σινσινάτι (Οχάιο, βορειοανατολικές ΗΠΑ) για έναν χρόνο το 1977, ο 74χρονος σήμερα Τζέρι Σπρίνγκερ είχε το γενικό πρόσταγμα έχοντας ένα σχετικά πολιτισμένο στυλ. Ωστόσο έπειτα από μερικά χρόνια, προκειμένου να αυξήσει την τηλεθέαση, ο Σπρίνγκερ, άλλαξε ριζικά το ύφος της εκπομπής του κυνηγώντας αποκλειστικά την τηλεθέαση, με κάθε κόστος.

Έτσι, πλέον οι καλεσμένοι πήγαιναν στην εκπομπή να μιλήσουν για τα προβλήματα που είχαν με το ταίρι τους, τα οικογενειακά τους, να μιλήσουν για μοιχείες, εξαπατήσεις, μικροπρέπειες και ποταπές συμπεριφορές.

Ο οικοδεσπότης της εκπομπής έριχνε λάδι στη φωτιά, το κοινό αντιδρούσε στη συνέχεια και στο τέλος της εκπομπής φώναζε συνθηματικά και με ευφορία «Τζέρι! Τζέρι!».

Η συζήτηση κατευθυνόταν πάντα επιμελώς από τον Σπρίνγκερ, και τελείωνε συνήθως με τσακωμούς on air, ενώ τους πρωταγωνιστές συγκρατούσαν φρουροί ασφαλείας.

Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 η εκπομπή είχε τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης, ξεπερνώντας ακόμα και την Όπρα Γουίνφρεϊ!

To Jerry Springer Show σημάδεψε τόσο πολύ την αγγλοσαξονική λαϊκή κουλτούρα που ενέπνευσε την παραγωγή ενός μιούζικαλ το οποίο ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Λονδίνο, συγκεκριμένα μετά το 2003.

Αφότου άρχισε η δεκαετία του 2010, η εκπομπή έπαψε να εντυπωσιάζει, ο κόσμος δεν μιλούσε γι' αυτήν, ωστόσο συνέχισε να μεταδίδεται καθημερινά σχεδόν σε όλη την αμερικανική επικράτεια.