Αγαπημένη συνήθεια, ετών δέκα!

Είναι τόσο μαγικό αυτό που συμβαίνει με τα Starbucks που πράγματι αναρωτιέμαι ορισμένες φορές πόσες παγκόσμιες αλυσίδες το ζηλεύουν.

Στα Starbucks περνάμε για να πάρουμε τον πρωινό μας καφέ. Κάνουμε στάσεις μετά το γραφείο για ένα ρόφημα. Βρισκόμαστε τα Σαββατοκύριακα με φίλους και πίνουμε αφράτα drinks με έξτρα σαντιγί, έξτρα σιρόπια, έξτρα ανεβασμένη διάθεση.

Εδώ θα έρθουμε όταν μας πιάσει μια ακατανίκητη λιγούρα για γλυκό. Θα έρθουμε για ένα ελαφρύ σνακ μα θα έρθουμε ακόμα και όταν θέλουμε ένα φρούτο (άλλωστε πού αλλού θα βρεις φρέσκα φρούτα πλυμένα και κομμένα;)

Ε λοιπόν τα Starbucks που κάποτε βλέπαμε μόνο στο Sex & the City, τα Starbucks που κάποιοι έχουν συνδέσει με πρωινές κοπάνες απ΄οτο σχολείο, τα Starbucks που μας έφεραν μέχρι και freddo για να τα αγαπάμε ακόμα περισσότερο σβήνουν τώρα το δέκατο κεράκι τους!

Συμπληρώνουν φέτος τα δέκα χρόνια παρουσίας τους στην Ελλάδα και μάλιστα δείχνουν αποφασισμένα όχι μόνο να μην πτοηθούν από την δύσκολη περίοδο της χώρας αλλά να επαναπροσδιοριστούν και να λανσάρουν ουσιαστικά μια νέα εποχή εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν όλα: στο 1οκατάστημαπου άνοιξε στη χώρα μας, στον πεζόδρομο της οδού Κοραή!

Το “νέο” κατάστημα έχει έκταση 264 τμ. καιδιαθέτει ισόγειο, ημιώροφο και εξωτερικό καθιστικό χώρο στον πεζόδρομο και στην ιστορική στοά της Κοραή.

Στο κατάστημα επικρατεί μια ζεστή και lounge ατμόσφαιρα, στην οποία πρωταγωνιστούν 2 φυσικά υλικά: το ξύλο και το μάρμαρο, τα οποία συνδυάζονται ιδανικά και δημιουργούν μια αρμονική ισορροπία, όπου το “παλιό” συναντάει το “καινούριο”.

Κεντρικό σημείο στο χώρο του ισογείου είναι το coffeebar, όπου οι Starbucksbaristas μας περιμένουν να εξυπηρετήσουν και να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία καφέ για όλους.Ακριβώς επάνω από την ξύλινη σκάλα, που συνδέει το ισόγειο με τον ημιώροφο, θα βρει κανείς τη γοργόνα-σύμβολο τωνStarbucks, σκαλιστή σε μάρμαρο, έργο που έχει επιμεληθεί ειδικά Έλληνας εικαστικός, ενώ ο ημιώροφος, όπου επικρατεί η αίσθηση του ξύλου, αποτελεί ιδανικό χώρο για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στα αναπαυτικά καθίσματα και τις πολυθρόνες, απολαμβάνοντας τον καφέ τους, καθώς και για όσους επιθυμούν να μελετήσουν ή να εργαστούν σε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον.

Όσο για τη συνέχεια, όπως υπόσχεται η εταιρεία, οι απολαυστικές εκπλήξεις συνεχίζονται και μάλιστα με τον πιο καλοκαιρινό τρόπο!

Ετοιμαζόμαστε (πως και πως) για το λανσάρισμα του νέου Yogurt Frappuccino και των Starbucks Refreshers-ροφημάτων το οποίο φήμες λένε πως δεν θα προσφέρει μόνο ασύγκριτη -όπως πάντα- γεύση αλλά επιπλέον θα είναι και μια light επιλογή για όλες τις καλοκαιρινές ώρες!