Νόστιμες στάσεις για πασχαλινά τσουρέκια

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή όλο και κάποια στάση θα κάνουμε για να αγοράσουμε πασχαλινά τσουρέκια.

Δεν πάμε όμως στα τυφλά. (Ξανά)Δοκιμάζουμε τσουρέκια που έχουν φανατικό κοινό εδώ και χρόνια

Βάρσος

Πρώτη στάση στην Κηφισιά για το θρυλικό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας που λειτουργεί από το 1892! Μπορεί να είναι ξακουστός σε όλη την Ελλάδα για τις κρέμες του, αν κάνετε όμως ότι περνάτε από την Κασσαβέτη την περίοδο του Πάσχα, η μυρωδιά από το αχνιστό μαχλέπι σπάει τη μύτη και φυσικά δημιουργεί ατέλειωτες ουρές στο ταμείο του. (Κασσαβέτη 5, Κηφισιά)

Τερκενλής

Τι να πει κανείς για το απόλυτα ταυτισμένο με το τσουρέκι μαγαζί; Οι επιλογές εδώ είναι πολλές και μάλιστα “κυκλοφορούν” σε light και -κυρίως- όχι μόνο εκδοχές. Επιλέγουμε ανάμεσα στην παραδοσιακή πλεξούδα, στις προτάσεις με γεύση κάστανο, πορτοκάλι, κροκάν, φράουλα και αμύγδαλο ή γιατί όχι; Ακόμη και τις επιλογές που τυλίγονται με σοκολάτα λευκή ή γάλακτος.

Κωνσταντινίδης

Ακόμη μία θρυλική, γλυκιά αλυσίδα της Αθήνας δεν θα μπορούσε παρά να προτείνει καταπληκτικές προτάσεις και για τσουρέκια. Εδώ ερχόμαστε κυρίως για τις αφράτες, φουσκωτές επιλογές σε παραδοσιακές πλεξούδες ή για τις γεμιστές προτάσεις του με κάστανο ή πραλίνα. (Λ. Κηφισίας 129, τηλ. 210 6982601)

Karavan

Εδώ ερχόμαστε για επιλογές σε ανατολίτικες γεύσεις και στα τσουρέκια. Μάλιστα “εκτίθενται” σε ξεχωριστό χώρο μέσα στο κατάστημα για να είναι ευδιάκριτη η διαφορετικότητά τους και προτείνονται σε διάφορες παραλλαγές. (Βουκουρεστίου 11, τηλ. 210 3641540)

Τάκης

Ένας τόσος δα μικρός φούρνος στην περιοχή του Μακρυγιάννη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και για τα τσουρέκια του τα οποία μάλιστα προτείνει με μέλι και σταφίδες. (Μισαραλιώτου 14, Μακρυγιάννη, τηλ. 210 9230052)