Πρόσκληση… για έναν καλύτερο κόσμο από το WWF

Στην Ώρα της Γης 2013, δεν σβήνουμε απλώς τα φώτα. Προκαλούμε τον κόσμο για μία καλύτερη ζωή, όπως μας παρακινεί η WWF

Στις 23 Μαρτίου, στις 20:30, η παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης του WWF επιστρέφει και μας καλεί να κάνουμε τη δική μας δέσμευση για μία καλύτερη ζωή σε έναν ζωντανό πλανήτη.

Φέτος η εκστρατεία υιοθετεί το σκεπτικό της δέσμευσης “Θα το κάνω, αν το κάνεις” (“I will if you will”), το οποίο βασίζεται στη δημιουργία προκλήσεων που ωφελούν το περιβάλλον, την κοινωνία αλλά και την ίδια μας την καθημερινότητα.

Ήδη, αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια, ενώ η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους αρκεί να μπουν στην επίσημη πλατφόρμα της Ώρας της Γης, όπου μπορεί να καταθέσει τον δικό του προσωπικό τρόπο, με τον οποίο θα πείσει τους συμπολίτες του να ακολουθήσουν μία από τις τρεις θεματικές δράσεις για μία καλύτερη ζωή.

Έτσι λοιπόν τα τρία “αν το κάνεις” για τη χώρα μας είναι τα ακόλουθα:

- “αν πρασινίσεις το μπαλκόνι σου” (από ένα γλαστράκι δυόσμο, μέχρι ολοκληρωμένο μποστάνι)

- “αν χαρίσεις ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι”

- “αν χρησιμοποιείς ΜΜΜ, το ποδήλατο, ή τα πόδια για τις μετακινήσεις σου”

Με αυτόν τον μηχανισμό, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έγιναν ο καταλύτης για σημαντικότατες ή και μικρότερες αλλαγές προς όφελος του πλανήτη αλλά και της καθημερινότητάς τους. Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Δεκέμβριο, το Εθνικό Κοινοβούλιο της Ρωσίας ψήφισε έναν πολυαναμενόμενο νόμο για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση του πετρελαίου, υπό την πίεση 120.000 υπογραφών Ρώσων πολιτών που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της περσινής εκστρατείας της Ώρας της Γης.

Για σκεφτείτε το...