Η ΑΡΤΟΖΑ 2013 ξεκινά

 Η ΑΡΤΟΖΑ 2013 ξεκινά με μότο “Πάμε μαζί στο αύριο”

Πρόκειται για τη στιγμή που περιμένουν οι επαγγελματίες της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής εδώ και δύο χρόνια.

Σύσσωμος ο κλάδος θα δώσει το παρών, επιβεβαιώνοντας ότι η ΑΡΤΟΖΑ είναι μια έκθεση με τεράστια αναγνωρισιμότητα και ελκτική δύναμη. Με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 εκθετών (Α’ Ύλες, Εξοπλισμός Καταστημάτων, Φούρνοι και Μηχανήματα Παραγωγής, Έτοιμα Προϊόντα, Υλικά Διακόσμησης κ.λπ.), η ΑΡΤΟΖΑ θα είναι και πάλι μεγάλη και πλήρης σε όλους τους τομείς.

Οι 200 και πλέον εκθέτες και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της θα συναντηθούν στο μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός, και με αισιοδοξία θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών, ενώ στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των θεσμικών φορέων του κλάδου, πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις:

Επιδείξεις Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

Για πρώτη φορά στα χρονικά της ΑΡΤΟΖΑ, 7 κορυφαίοι Έλληνες Ζαχαροπλάστες θα παρουσιάσουν τα μυστικά της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης σε ένα μοναδικό 4ήμερο πρόγραμμα επιδείξεων! Οι κ.κ. Αλέρτας Διονύσης, Βαρδακαστάνης Ευγένιος, Ζησόπουλος Τάσος, Νερολαδάκης Νίκος, Παπαδόπουλος Γιάννης, Πρωτοψάλτης Τάσος και Χρονόπουλος Δημήτρης θα μοιραστούν με τους επαγγελματίες επισκέπτες μυστικά και τεχνικές τελειότητας.

Σεμινάρια Πασχαλινής Συσκευασίας & Διακόσμησης Βιτρίνας 

Ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων κύκλος σεμιναρίων πασχαλινής συσκευασίας και διακόσμησης βιτρίνας θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης ΑΡΤΟΖΑ με εισηγήτρια την έμπειρη διακοσμήτρια κα. Χρύσα Βερβενιώτη.

Σεμινάρια Κοστολόγησης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ο κ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης, ακαδημαϊκός διευθυντής του τμήματος Marketing του ICBS Business School και επιστημονικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, θα παρουσιάσει δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για επαγγελματίες, με θέμα: την Κοστολόγηση και την Διοίκηση Επιχειρήσεων αρτοποιίας και  ζαχαροπλαστικής.

Σεμινάρια για Σάντουιτς & Catering

Όλες τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μια σειρά χρήσιμων σεμιναρίων για παρασκευή πρωτότυπων σάντουιτς, καθώς και για ιδέες και λύσεις για προτάσεις catering, υπό την επιμέλεια του γνωστού chef Tόνυ Καβαλιέρου.

Τα μυστικά του καφέ!

Ο διακεκριμένος barista κ. Βασίλης Μπάλλας και σε αυτή την ΑΡΤΟΖΑ, θα παρουσιάσει αναλυτικά σεμινάρια στους επαγγελματίες αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες με όλα τα μυστικά του καφέ από το Α έως το Ω!

"Q-Bake" Ημερίδα ΕΦΕΤ

Τη Δευτέρα 25 / 02 / 2013, στη συνεδριακή αίθουσα C2  που βρίσκεται  στην κεντρική είσοδο του Metropolitan Expo, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων με θέμα: «Το Πρόγραμμα Q-BAKE, Σχετικές Δράσεις του ΕΦΕΤ & Πρόσφατες Εξελίξεις στην Αρτοποιητική Τεχνολογία». Η ημερίδα είναι στο πλαίσιο υλοποίησης του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος «Προσόντα για την Ευρωπαϊκή Αρτοβιομηχανία» και έχει το ακρωνύμιο “Q-Bake”. Βασικός στόχος είναι η διάχυση των δράσεων του “Q-Bake” και η ενημέρωση για τα οφέλη που θα επιφέρει στις ομάδες στόχους του έργου με την κατάρτιση επιλεγμένων εργαζομένων του αρτοποιητικού τομέα. Την ημερίδα θα πλαισιώνουν εισηγήσεις ως προς τον Επίσημο Έλεγχο στις αρτοποιητικές μονάδες και τα προϊόντα αρτοποιίας από στελέχη των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΦΕΤ ενώ θα αναπτυχθούν και οι σχετικές δράσεις για τη μείωση του αλατιού σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Επιδείξεις από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας

Όλες τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν επιδείξεις από τη Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τεχνικές για: Ζαχαρόπαστα, Σοκολάτα & Σοκολατάκια, Σκάλισμα φρούτων και λαχανικών και Cupcakes. Τέλος, θα παρασκευάσουν ένα γλυκό κορνέ διαστάσεων 1,5 μέτρου.

Ομιλία για την “Ασφάλεια & Υγιεινή Τροφίμων - Σύστημα HΑCCP-Νομοθεσία”

Η κυρία Βασιλική Χ. Πιτυρίγκα θα αναλύσει τους πιθανούς κινδύνους που απαντώνται κατά την παραγωγική διαδικασία τροφίμων καθιστώντας τα «μη ασφαλή» για κατανάλωση. Θα ακολουθήσει περιγραφή του HACCP, ώστε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα εφαρμογής του (από δεκαετίας υποχρεωτική βάσει Ελληνικής & Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας).