Άγιος Βαλεντίνος με ρομαντικές βόλτες στην πόλη

Ποιος είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να περάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε κάποιο εστιατόριο με πιάτα σε σχηματισμούς καρδιάς ή σε ένα bar που θα έχει στολιστεί με χιλιάδες μπαλόνια;

Φέτος, στις 14 Φεβρουαρίου περνάμε τη μέρα και τη νύχτα μας διαφορετικά. Κάνουμε βόλτες, σε μια από τις πιο ρομαντικές μητροπόλεις του κόσμου, την Αθήνα, και συγκεκριμένα στα εξής σημεία:

Λόφος Πνύκας στο Θησείο

Προσφέρει υπέροχη θέα προς την Ακρόπολη και πιάτο όλη η Αθήνα. Αν είστε τυχεροί και το επιτρέπει ο καιρός, μπορεί να ακούσετε ακόμη και live μουσική από παρέες που μαζεύονται εδώ. Ιδανικά, εδώ φτάνετε κατεβαίνοντας στον ηλεκτρικό στο Θησείο και συνεχίζετε με τα πόδια τον πεζόδρομο προς τα πάνω. Στρίβετε αριστερά στο πλακόστρωτο και στα 5 λεπτά είναι μπροστά σας. Με αυτοκίνητο μπορείτε να παρκάρετε στο εστιατόριο Διόνυσος πίσω από την Ακρόπολη ή στο Θησείο.

Τουρκοβούνια (σύνορα Γαλατσίου – Αμπελοκήπων)

Εδώ θα βρείτε μια εξίσου όμορφη και πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα, ενώ η περιοχή ενδείκνυται για “εξερεύνηση” των πολλών διαδρομών που μπορείτε να ανακαλύψετε με μία μικρή βόλτα. Φυσικά, τη βόλτα σας μπορείτε να συνδυάσετε με μια επίσκεψη στο Αττικό Άλσος.

Λαιμός Βουλιαγμένης

Περπάτημα πλάι στο κύμα και το χειμώνα! Στρεφόμαστε νότια και ακολουθούμε την ταμπέλα προς Λαιμό. Μια όμορφη βόλτα στο πράσινο μπορεί να συνεχιστεί ως το Καβούρι, ενώ αν έχετε αντοχές, στην επιστροφή αντί να ακολουθήσετε το ρεύμα προς Αθήνα, περπατήστε λίγο ακόμα στον παραλιακό δρόμο κάτω από την πιάτσα της Βουλιαγμένης. Ιδανικά, απολαύστε τη βόλτα σας εδώ το απόγευμα με τα μαγικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος.

Λόφος Αγ. Δημητρίου στην Πετρούπολη

Στην κορυφή του λόφου βρίσκεται το Apolis, ωστόσο δεν είναι ανάγκη να καθίσετε εδώ μιας και η ευρύτερη περιοχή προσφέρει εξίσου αξιοζήλευτη θέα προς όλη την Αθήνα. Είτε απόγευμα, είτε βράδυ το οπτικό “υπερθέαμα” θα σας επιβεβαιώσει.

Κηφισιά

Παλιά αρχοντικά και δέντρα παντού. Αν δεν είναι αυτό ρομαντική βόλτα, τι είναι; Περπατήστε στο Κεφαλάρι και χαθείτε στα γύρω στενά χαζεύοντας επαύλεις, μουσεία και σπίτια με ιστορία, όλα “ντυμένα” στα πράσινα.