Αλήθεια, θα δεις “αλλιώς” την Πατησίων;

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία προχώρησε το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και τον Εμπορικό Σύλλογο, σε μια προσπάθεια να αναγεννήσει την πολιτιστική και εμπορική ταυτότητα της οδού Πατησίων.

Πρόκειται για μία δράση η οποία φέρει τον τίτλο “Μία φωτογραφία για την Πατησίων”, η οποία επίσημα ξεκίνησε στις 19 Ιανουαρίου και που θέλει φωτογράφους ή κατόχους αρχειακού φωτογραφικού υλικού του συγκεκριμένου δρόμου να δίνουν τα υλικά τους υπέρ... της εξωραϊσμού του δρόμου.

Ενός δρόμου που μπορεί κατά το παρελθόν να χαρακτηριζόταν από την αίγλη και την “καλή κοινωνία” που τον επέλεγε ως διεύθυνση κατοικίας, αλλά που τα τελευταία χρόνια μάλλον σε “ατσούμπαλο” σημείο της πόλης μοιάζει, και μάλλον σε επικίνδυνο μέρος για να βρεθείς, όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως και να' χει, η “ατσούμπαλη” Πατησίων θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να αναδειχθεί.

Και λέω για άλλη μια φορά γιατί πριν από δύο χρόνια με την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως μάλλον δεν τα κατάφερε.

Όπως επίσης δεν τα κατάφερε ούτε και με τα εγκαίνια του πολλά αναμενόμενου και υποσχόμενου Μουσείου Αυτοκινήτου περίπου την ίδια περίοδο.

Μπορεί άραγε ένα φωτογραφικό event να τα καταφέρει; Κι αν αυτό είναι ακραίο, μπορεί έστω να μας πείσει, να σε πείσει, να έρθεις ως εδώ για να το παρακολουθήσεις;

Γιατί όταν εγκαινιάστηκε η συγκεκριμένη δράση στα τέλη του Νοέμβρη στο Πάρκο Φιξ, ναι, όλα πήγαν καλά. Και όταν συνεχίστηκε στην Πλατεία Καλλιγά ο τόπος γέμισε από μικρούς και μεγάλους που έδειχναν ενθουσιασμό.

Τώρα όμως;

Θα μπορέσει αυτή η όμορφη αντίστιξη των φωτογραφιών του παρελθόντος με εκείνες, τις πιο καλλιτεχνικές της Πατησίων του “τώρα” να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Άγνωστο. Σίγουρα όμως θα καταφέρει να μας υπενθυμίζει καθημερινά πως συνεχίζουν να υπάρχουν άδεια, ξενοίκιαστα μαγαζιά επί του δρόμου για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Τουλάχιστον -έτσι για αλλαγή- θα μας το υπενθυμίζει με έναν τρόπο “καλλιτεχνικό”.