Σειρήνες έναρξης για το Πατρινό Καρναβάλι

Όσοι βρεθούν στην Πάτρα στις 19 Ιανουαρίου, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια ξέφρενη γιορτή-προετοιμασία για την τελική παρέλαση του Καρναβαλιού.

Το Δήμος της Πατρας, ανακοίνωσε πως οι δράσεις θα αρχίσουν από τις 11 το πρωί, ενώ θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου (11πμ-11μμ)  και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου (11πμ-4μμ), όπου θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις για τα παιδιά.

Στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου θα στηθούν δυο μουσικές σκηνές, όπου θα παίζουν ζωντανά μουσικά συγκροτήματα και ορχήστρες, ενώ στον πεζόδρομο θα χορέψουν διάφορες ομάδες και κάποιες σχολές χορού.

Στα highlights, θα είναι και φέτος ο “τελάλης”, που από τις 17 Ιανουαρίου θα διαλαλεί το μήνυμα της έναρξης σε όλη την Πάτρα, και που με την καρναβαλική συνοδεία του θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο και θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2013, το οποίο και θα παραμείνει στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων, στις 17 Μαρτίου.

Όσο για τη λήξη της Γιορτής Έναρξης του Καρναβαλιού, στις 5 το απόγευμα συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία Γεωργίου για τη live εμφάνιση του συγκροτήματος Vegas, ενώ λίγο μετά τις 9 το βράδυ, θα ηχήσει η επίσημη σειρήνα έναρξης των εκδηλώσεων.

H Ημέρα Έναρξης θα βιντεοσκοπηθεί και επιλεγμένα στιγμιότυπά της θα μεταδοθούν μαγνητοσκοπημένα  από την ΕΡΤ.