Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Έως τις 28 Δεκεμβρίου, η συμπρωτεύουσα χορεύει στο ρυθμό των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, 19:30 - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:

Αφήγηση των παραμυθιών «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Τσαρλς Ντίκενς, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» του Σαρλ Περώ και «Τα Καλικαντζαράκια» από τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη. Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ψαλτόπουλου.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ψαλτόπουλου και αφήγηση του παραμυθιού «Ο Παπουτσωμένος Γάτος» του Σαρλ Περώ, από τον ηθοποιό Γιάννη Σαρακατσάνη. Συμμετέχει η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ. υπό τη διεύθυνση του Πέτρου Μπεκιαρίδη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα Ευρωπαϊκών χωρών με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Ι. Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου, υπό της διεύθυνση της Μαρίας Μελιγκοπούλου.

Ακόμη, αφήγηση των παραμυθιών «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Tuttifantchen» του Πάουλ Χίντεμιτ από την ηθοποιό Θεοφανία Παπαθωμά.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012, 21:00 – Φουαγιέ Δημαρχείου Θεσσαλονίκης:

Αφήγηση των παραμυθιών «Ο Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ και «Οι Δώδεκα Πριγκίπισσες που χόρευαν» των Γιάκομπ και Βίλχεμ Καρλ Γκριμ από τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012, 18:00 – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων / Δημαρχείο Θεσσαλονίκης:

Η Θεατρική Ομάδα «Τέχνης Νεύμα» θα δώσει Παράσταση Κουκλοθέατρου με το έργο «Η Λεμονιά» για παιδιά άνω των 4 ετών. Σύλληψη, χειρισμός κούκλας, Ευαγγελία Νικηφόρου.