Βαρούλκο: Νέα ελληνική κουζίνα, όπως της αξίζει

Παρουσίαση Εστιατορίου

Από την Ελένη Νικολούλια

Ο Λευτέρης Λαζάρου δεν αποτελεί μόνο έναν από τους καλύτερους σεφ της Ελλάδας αλλά και έναν άνθρωπο που δεν εφησυχάζει ποτέ.

Άλλωστε, με τέτοια φήμη και Michelin αστέρια στο εστιατόριό του δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά παρά να προάγει αυτό που ξέρει και υπηρετεί επάξια εδώ και χρόνια: Να βάζει τη δική του σφραγίδα στη Νέα Ελληνική Κουζίνα ανανεώνοντας έτσι τη δημιουργική μαγειρική στη χώρα μας.

Ο Μάιος λοιπόν στο Βαρούλκο δεν μας περιμένει μόνο για δείπνο σε μία από τις πιο όμορφες ταράτσες της Αθήνας.

Μας συστήνει επιπλέον και σε ένα ανανεωμένο και ακόμη πιο προσιτό μενού το οποίο άλλοτε μας προτείνει εμβληματικά πιάτα του Λαζάρου όπως η σούπα με μελάνι σουπιάς, ο μουσακάς θαλασσινών, και φυσικά το καλαμάρι πέστο το οποίο φέτος συνδυάζεται με βραχάκια παρμεζάνας, κονφί τομάτας και αφρό παρμεζάνας και άλλοτε με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα.

Ο Λευτέρης Λαζάρου φέτος ετοίμασε για τους επισκέπτες του ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 4 πιάτων στην τιμή των 40 ευρώ, ενώ παράλληλα ανανεώνει το “ρεπερτόριό” του με πιάτα όπως το λουκάνικο με γέμιση γαρίδας, την πατάτα και μελάνι σουπιάς, την κρέμα καγιανά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου σε φωλιά και το χταπόδι σχάρας σε μπισκότο ελιάς με σταφίδες, ψητή μελιτζάνα και ραδίκι.

Όσο για τα επιδόρπια, εδώ συναντάμε ένα επιπλέον κορυφαίο όνομα της γαστρονομίας, τον πατισιέ Δημήτρη Χρονόπουλο ο οποίος προτείνει άλλοτε μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και παγωτό βανίλια συνοδευόμενα από κριτσίνι πραλίνας, σάλτσα φραμπουάζ και φρέσκια ρόκα, και άλλοτε σορμπέ από κόκκινα φρούτα με σάλτσα καρύδας και κρέμα από μανταρίνι.

Σαφώς, από τα γλυκά του θα συνεχίζει να ξεχωρίζει το κλασικό πλέον πούρο σοκολάτας με τραγανές πέρλες και στάχτη από μελάνι σουπιάς, συνοδευόμενο από “αναψυκτικό” εξωτικών φρούτων το οποίο θα φροντίζει καθημερινά να κλείνει με τον ιδανικότερο τρόπο το δείπνο-εμπειρία στο Βαρούλκο.

Το μενού των 40 ευρώ, σαφώς και αποτελεί μια καλή αφορμή για τις πρώτες καλοκαιρινές, γαστρονομικές μας εμπειρίες.

Διαβάστε τις συνταγές και τα μυστικά μαγειρικής του Λευτέρη Λαζάρου καθημερινά στην στήλη του Γεύσεις, στο news.gr

Τι περιλαμβάνει;

Καλωσόρισμα της κουζίνας

Τραγανά λιθρινάκια σε μαξιλάρι ψωμιού με προζύμι και μους μελιτζάνας

Καλαμάρι με σάλτσα βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας

Κριθαράκι με γαρίδες αρωματισμένο με Μοσχάτο Λήμνου.

Και για επιδόρπιο, σοκολατένια έκπληξη με φρέσκα κόκκινα φρούτα, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και παγωτό πραλίνα.
(Πειραιώς 80, Αθήνα, τηλ. 210 52284000)

>> Tι συμβαίνει στην πόλη; Δείτε εδώ όλες τις παρουσιάσεις για Εστιατόρια