Η ελληνική κουζίνα έτοιμη να κατακτήσει το Ευρωκοινοβούλιο

Πρέσβεις της Σύγχρονης Ελληνικής Γαστρονομίας στο Ευρωκοινοβούλιο θα γίνουν στις 10 Απριλίου, εξήντα Έλληνες αρχιμάγειροι απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας, σε μία παρουσίαση που θα παρακολουθήσουν και σεφ απ' όλα τα μέρη της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι 150 προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τοπικά εδέσματα από πέντε διαφορετικού θεματικούς μπουφέ, που θα αναδείξουν πλούσιες γεύσεις από όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Η πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανήκει στον Έλληνα Ευρωβουλευτή του κόμματος των Δημοκρατικών "Alliance of Liberals and Democrats for Europe" στη Γερμανία, κ. Γεώργιο Χατζιδάκη, ενώ τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Εκτός από τους κρατικούς φορείς, η αποστολή υποστηρίζεται και από εταιρίες του χώρου των τροφίμων που συνεισφέρουν με παραδοσιακά προϊόντα.

Στο ίδιο πλαίσιο δραστηριοτήτων, θα προηγηθεί ημερίδα με ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα "Ενισχύουμε την ελληνική παραγωγικότητα προωθώντας την ποιότητα" (Increasing Greek Productivity through Quality Boost) με ομιλητές τους κυρίους:

Γιώργο Χατζημαρκάκη, Ευρωβουλευτή

Dacian Ciolos, Επίτροπος Γεωργικής Ανάπτυξης

Αθανάσιος Τσαφταρης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γιώργος Σταυρακάκης, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Μιλτιάδης Καρούμπας, Πρόεδρος της Ελληνικής Λέσχης Αρχιμαγείρων

Klaus Hübenthal, Διευθύνων Σύμβουλος της Dehoga Nordrhein-Westfalen e.V.

Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία.