Κρυφές ματιές στο elBulli Foundation

Το εστιατόριο elBulli και ο σεφ του Ferran Adria θα μπορούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη να χαρακτηριστούν ως “top of the tops” της παγκόσμιας γαστρονομίας.

Και μπορεί το εστιατόριο να έκλεισε πριν από μερικά χρόνια, αυτό όμως έγινε για να δώσει τη θέση του σε έναν σπουδαίο μουσειακό-εκπαιδευτικό χώρο που θα προβάλει τα προϊόντα, τη σύγχρονη γαστρονομία, τις τεχνικές της και την αισθητική σε έναν άρτιο συνδυασμό που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί.

Ένα video 19 λεπτών δόθηκε πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα και μαζί του αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία του χώρου και της δομής του, όπως θα μοιάζει όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Σε πρωταγωνιστική θέση θα είναι η μεγάλη έκθεση για την ιστορία του elBulli με εικόνες και προβολές των πιάτων σε τρεις διαστάσεις και το πορτραίτο του Ferran Adria να “αντικαθιστάται” από μία Simpson μορφή.

Ενδιαφέρον θα έχει σαφώς και η οπτικοακουστική αίθουσα με την έκθεση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ παράλληλα με το video στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πάρτε μια πρώτη γεύση: