Mentzelo’s Slow Food: Η ελληνική κουζίνα, όπως τη θυμάσαι

Παρουσίαση Εστιατορίου

Τα Νότια συνεχίζουν να κεντρίζουν το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον, αυτή τη φορά με μια άφιξη που “μυρίζει” χωριό.

Τον σεφ του Mentzelo's Slow Food, Μεντζέλο Δροσόπουλο είχαμε παλαιότερα δει στα “Figueira”, “Ακρωτήρι” και “Sea n' City”. Οι προτάσεις του τότε ήταν στην πλειοψηφία του δημιουργικές, και αναφέρονταν κυρίως σε μαζικό κοινό που θα συνόδευε το clubbing του με καλό φαγητό.

Τώρα όμως τον συναντάμε σε έναν ρόλο διαφορετικό. Επικεντρώνεται στην ελληνική κουζίνα και μάλιστα με συνταγές και υλικά που έρχονται από τοπικούς παραγωγούς ανά την χώρα.

Εδώ ερχόμαστε όλες τις ώρες της ημέρας για πιάτα σε χορταστικές μερίδες που άλλοτε παραπέμπουν στα νόστιμα της μαμάς και άλλες φορές στις θρυλικές συνταγές της γιαγιάς, με highlights τις πίτες από χειροποίητο, τραγανό φύλλο, τα ζουμερά σουτζουκάκια με την παραδοσιακή κόκκινη σάλτσα και φυσικά τις ομελέτες και τις τηγανητές πατάτες που μοιάζουν λες και βγήκαν από το Κυριακάτικο τραπέζι των παιδικών μας χρόνων.

Κατά τα άλλα, σαφώς άκρως ενδιαφέροντα πιάτα από τις επιλογές του σε κυρίως είναι το μαλακό κότσι, η χωριάτικη μακαρονάδα με φέτα και λαχανικά και η “πειραγμένη” μπολονέζ με χοντρά μακαρόνια και ραγού από κιμά.

Όσο για το χώρο, φωτεινός και γεμάτος χρώμα, με έναν τεράστιο παγκόσμιο χάρτη να κυριαρχεί -προφανώς μεταφέροντας το μήνυμα πως ελληνική κουζίνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή ειδικά για τους κατοίκους των Νοτίων, μιας και τα νόστιμα “του χωριού” πιάτα του συνδυάζονται και με τις πολύ καλές τιμές που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ ανά άτομο.

(Πανδώρας 16, Γλυφάδα)

>> Tι συμβαίνει στην πόλη; Δείτε εδώ όλες τις παρουσιάσεις για Εστιατόρια