Κάντε reset στη σκέψη σας

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Εάν πιστεύετε ότι οι ερωτικές σχέσεις είναι δύσκολες και φέρνουν απογοήτευση το πιθανότερο είναι ότι θα συναντάτε πάντα τέτοιες περιπτώσεις.

Ωστόσο αν αλλάξετε τον τρόπο που σκέφτεστε και κάνετε ένα reset στη σκέψη σας έχετε  περισσότερες πιθανότητες να συνάψετε μια ερωτική σχέση ισορροπημένη και αρμονική.

Σύμφωνα με την τεχνική της Kathy Freston, συγγραφέα των μεγάλων best seller των new york times σε θέματα υγείας και διατροφής, εάν βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες και οραματιζόμαστε θετικά πράγματα έχουμε πιθανότητες να αγγίξουμε την απόλυτη ευεξία.

Η τεχνική ξεκινάει με βαθιές αναπνοές σε αργούς ρυθμούς. Παρατηρήστε όλες τις σκέψεις και τις εικόνες που έρχονται στο μυαλό σας και αφήστε τες απλά να βρίσκονται εκεί. Ουσιαστικά θα δείτε  πως είναι ο εαυτός σας σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Είναι λογικό οι πρώτες εικόνες που μας έρχονται όταν σκεφτόμαστε ή κλείνουμε τα μάτια να είναι αυτές των προβλημάτων μας. Σύμφωνα όμως με την τεχνική της συγγραφέως θα πρέπει να ξεθωριάσει αυτή η εικόνα και να δούμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο να απολαμβάνει τη ζωή. Φανταστείτε ότι καθώς κυλά η ζωή σας παίρνετε αποφάσεις οι οποίες προάγουν την ευεξία σας σε όλους τους τομείς, σώμα, νου και πνεύμα. Δείτε πως οι καταστάσεις και οι άνθρωποι που συναντάτε σας ευνοούν και όλα τα γεγονότα εκτυλίσσονται προς όφελός σας.

Φυσικά με τη σκέψη και μόνο δεν αλλάζει τίποτα, όμως αυτός ο επαναπρογραμματισμός του νου μας, μας προετοιμάζει για να βιώσουμε αιφνίδιες θεαματικές αλλαγές στη ζωή μας αν και εφόσον προβούμε και σε πράξεις.

Εάν σκεφτόμαστε λοιπόν θετικά θα μας είναι πολύ πιο εύκολο να κάνουμε αποτοξίνωση, να πίνουμε περισσότερο νερό, να κάνουμε ένα γερό ξεκαθάρισμα στις δυσλειτουργικές μας σχέσεις αλλά και να οραματιζόμαστε αυτά που θέλουμε τουλάχιστον για λίγα λεπτά κάθε μέρα. Σύμφωνα πάντα με τη συγγραφέα είναι πολύ σημαντικό να μην αγωνιάτε καθημερινά για το αν υλοποιούνται οι επιθυμίες σας, η εναγώνια προσμονή αναβάλλει την ανανέωση. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να τροφοδοτείτε το νου σας με νέες εικόνες και όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στο σύμπαν.