Η ανταλλαγή θετικής ενέργειας φέρνει ευεξία

Της Κατερίνας Μαραγκού

Μπορεί η απόλυτη ευτυχία να είναι άπιαστο όνειρο στις ημέρες μας καθώς η δύσκολη καθημερινότητα μας προκαλεί απογοήτευση ωστόσο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάνουμε τη δύναμή μας.

Ένας από τους πολλούς τρόπους για να επανακτήσουμε την  ευεξία μας είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και να έχουμε πίστη στον εαυτό μας. Αν καταφέρουμε να σκεφτόμαστε μόνο θετικά σίγουρα θα δούμε πολλά να αλλάζουν στη ζωή μας.

Οι σκέψεις μας είναι αυτές που καθορίζουν την ποιότητα της ζωής μας αφού οι πράξεις μας είναι συνέπεια των σκέψεών μας.  Ένας σχετικά εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε θετική σκέψη, ακόμα και αυτή την περίοδο που είναι όλα μαύρα στη ζωή σας, είναι να ξεκινήσετε δραστηριότητες που  ευνοούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Ψωνίστε στο σούπερ μάρκετ τρόφιμα για τους άπορους, φερθείτε με αγάπη και φροντίδα σε ηλικιωμένους που συναντάτε στο δρόμο σας, γραφτείτε σε οργανισμούς που βοηθούν παιδιά ή ζώα, διαβάστε ένα βιβλίο για τη σημασία του αλτρουισμού και τις ανθρωπιάς. Όλα αυτά θα σας  κάνουν να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας και αυτό θα βάλει τα θεμέλια για θετική σκέψη. Ένας άνθρωπος που νιώθει καλά με τον εαυτό του και αισθάνεται μια εσωτερική πληρότητα δεν έχει λόγο να κάνει αρνητικές σκέψεις.  

Η ανταλλαγή της θετικής ενέργειας μας χαρίζει ευεξία και με αυτό τον τρόπο βρίσκουμε το δρόμο προς την ευτυχία. Κάνοντας μόνο θετικές πράξεις και αποβάλλοντας όλες τις κακές σκέψεις για τους γύρω μας, ακόμα και αν εκείνοι  δε μας έχουν συμπεριφερθεί σωστά, η ζωή μας αποκτά αληθινό  νόημα.

Πιστέψτε στον εαυτό σας, βρείτε τη χαμένη σας αυτοπεποίθηση και παραδεχτείτε τα σφάλματά σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Εάν παραδεχτείτε τα σφάλματα σας είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε νέους στόχους προκειμένου να διορθώσετε αυτά που έως τώρα κάνατε λάθος.