Βγάζουν σε πλειστηριασμό το… καρδιογράφημα του Νιλ Άρμστρονγκ !

Όταν ο Νιλ Άρμστρονγκ πατούσε στη Σελήνη τον Ιούλιο του 1969, γινόταν αυτόματα θρύλος για ολόκληρο τον πλανήτη. Κάθε αντικείμενο που σχετίζεται με αυτόν επομένως έχει ιδιαίτερη αξία. Ακόμα και το... καρδιογράφημά του την ώρα που έκανε το πρώτο ιστορικό βήμα στη Σελήνη.

Ναι, σωστά διαβάσατε: Το καρδιογράφημα του Νιλ Άρμστρονγκ. Βλέπετε, η NASA κατέγραφε από το αρχηγείο της τα ζωτικά σημάδια του Άρμστρονγκ καθ' όλη τη διάρκεια της αποστολής του Apollo 11, κι έτσι το καρδιογράφημα του Άρμστρονγκ την ώρα που πατούσε στη Σελήνη υπάρχει καταγεγραμμένο σε χαρτί και... πωλείται σε δημοπρασία.

Ο οίκος δημοπρασιών RR Auction, με έδρα το Νιου Χάμπσαϊρ, έχει θέσει την αρχική τιμή του πολύτιμου αντικειμένου στα 200 μόλις δολάρια, όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα πωληθεί για πολύ περισσότερα, ίσως και 10.000 δολάρια, ενώ το ίδιο καρδιογράφημα είχε δημοπρατηθεί και το 2004, έναντι 12.500 δολαρίων.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η στιγμή ήταν ιδιαίτερα έντονη, με τον Άρμστρονγκ να αρθρώνει μάλιστα και το περίφημο “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα”, το καρδιογράφημά του δείχνει μάλλον φυσιολογικό, δείχνοντας ότι εκείνη τη στιγμή ήταν ήρεμος.