Ένα ζευγάρι παπούτσια για τον επίτιμο…

Ο Πάπας εγκατέλειψε το Βατικανό και τον παπικό θρόνο. Όμως πριν από αυτό βγήκε από τα παπούτσια του (κάποιοι λένε και από τα ρούχα του λόγω των σκανδάλων που ξέσπασαν στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε μάλλον ποτέ στα σίγουρα).

Έτσι, τα χαρακτηριστικά κόκκινα παπούτσια που πολλάκις συγκέντρωσαν τα φλας και τα σχόλια του Τύπου έμειναν στο Βατικανό. Αντ' αυτών, στην παπουτσοθήκη του επίτιμου Πάπα (όπως θα αποκαλείται στο εξής ο Βενέδικτος) θα υπάρχουν δυο ζευγάρια μοκασίνια στο χρώμα του κόκκινου του κρασιού και άλλο ένα ζευγάρι καφέ.

Τα παπούτσια που θα φορά πλέον ο επίτιμος, του τα χάρισε ένας καθολικός, υποδηματοποιός από το Μεξικό όπου ο Πάπας είχε ταξιδέψει πέρυσι.

Ο Armando Martin Dueñas ανήκει στη γνωστή οικογένεια των Dueñas που έχει παράδοση 400 ετών στην κατασκευή παπουτσιών.

Την παράδοση των κόκκινων παπουτσιών εισήγαγε το 1566 ο τότε Πάπας Πίος ο V. Μέχρι τότε οι Ποντίφικες φορούσαν λευκά υποδήματα.

Πάντως τα νέα υποδήματα του πρώην Πάπα είναι διαθέσιμα για όποιον το επιθυμεί αρκεί να τηλεφωνήσει στο εργοστάσιο των Dueñas και να επιθυμεί να καταβάλει κάπου 200 δολάρια για να τα αποκτήσει...