Το έξυπνο… πάτωμα

Ένα πρωτότυπο πάτωμα, που ανιχνεύει κάθε σας βήμα και έχει οθόνες διαδραστικού βίντεο, θα μπορούσε μια μέρα να φέρει παράξενα αξιοθέατα και νέες δυνατότητες στο σπίτι σας.

Μια ματιά στο πάτωμα, στο διαδραστικό εργαστήριο Patrick Baudisch, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς τις νέες δυνατότητες. Αυτό, που θα δείτε, δεν είναι απλά το είδωλό σας, αλλά ο εαυτός σας να κάνει ό,τι και εσείς και να περπατά όπως και εσείς. Φαίνεται, δηλαδή, το πάτωμα να έχει κολλήσει στα πόδια σας.

Αυτός ο κόσμος - καθρέφτης είναι μία από τις εφαρμογές, που αναπτύχθηκαν στο Ινστιτούτο Hasso Plattner, στο Πότσνταμ της Γερμανίας, σε ένα πάτωμα οκτώ τετραγωνικών μέτρων, με αισθητήρα δαπέδου, που μπορεί να αναγνωρίσει τους ανθρώπους από το βάρος τους, να παρακολουθεί τις κινήσεις τους, και να προβάλει βίντεο.

Η ιδέα είναι ότι η τεχνολογία ανίχνευσης θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σειρά από τρόπους για να ελέγξετε τα αντικείμενα στο σπίτι σας, να παίξετε παιχνίδια, ή να βοηθήσουν ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για παράδειγμα, για να παίξει κανείς ποδόσφαιρο, το δάπεδο δημιουργεί ένα γήπεδο. Αν κάποιος κάθεται στο πάτωμα, το σύστημα αναγνωρίζει ποιος είναι και αλλάζει την τηλεόραση στο αγαπημένο του κανάλι.

Δείτε το βίντεο