Ελληνικό λογισμικό ξεκλειδώνει κωδικούς με το χτύπο της καρδιάς

Πόσες φορές ταλαιπωρούμαστε με κωδικούς συσκευών, λογαριασμών και πάσης φύσεως αριθμούς, οι οποίοι δυσκολεύουν τη ζωή μας; Τη λύση στο πρόβλημα ήρθε να δώσσει μία Ελληνίδα επιστήμονας από την Κοζάνη, η Δρ. Φωτεινή Αγραφιώτη.

Η ανακάλυψή της έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς ο χρήστης έχει τη δυνατότητα με τη χρήση ενός ειδικού λογισμικού να αγγίζει συσκευές, οι οποίες ξεκλειδώνουν αποκλειστικά από το χρήστη όταν τις αγγίξει με τα δάκτυλά του, και να κλειδώσουν αυτόματα όταν η συσκευή απομακρυνθεί από τα χέρια του, με κωδικό τον παλμό της καρδιάς του!

Η συσκευή μπορεί να καταγράφει τα πάντα – ακόμα και τα συναισθήματα που αποκωδικοποιούνται από τους χτύπους της καρδιάς, την αναπνοή, την πίεση και ό,τι έχει σχέση με την κλινική εικόνα του χρήστη.

Η έρευνα έχει προχωρήσει και βρέθηκε η δυνατότητα καταγραφής του καρδιογραφήματος από τα δάκτυλα στο tablet, αναγνώριση του χρήστη από τα smartphones, μέχρι και έλεγχος του συναισθήματος από χειριστήρια των παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να το αναγνωρίζουν και να προσαρμόζουν το παιχνίδι στις αντοχές του χρήστη.

Ήδη το HeartID χρησιμοποιείται σε στρατιωτικό περιβάλλον, καταγράφει ιατρικά το στρατιώτη, ενώ υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων να αποφεύγονται λάθη και να σκοτώνονται σύμμαχοι, όπως έγινε στον πόλεμο του Αφγανιστάν, όπου Αμερικανοί στρατιώτες . κατά λάθος σκότωσαν Καναδούς.