Κροίσοι υπεράνω πάσης… υποψίας!

Συνήθως η εικόνα ενός δισεκατομμυριούχου, συνοδεύεται από στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως μεγαλοπρεπείς επαύλεις, εντυπωσιακά αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ και παραμυθένια γιοτ. Ωστόσο, οι κανόνες επιβεβαιώνονται από τις εξαιρέσεις -και στην προκειμένη περίπτωση από κάποιους βαθύπλουτους επιχειρηματίες ή επενδυτές, οι οποίοι φαίνεται να επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, που δεν αντιστοιχεί ακριβώς στο αναμενόμενο και στο συνηθισμένο.

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία ύψους 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μένει ακόμα στην ίδια... ταπεινή περιοχή και συνοικία που κατοικούσε όταν ξεκίνησε την οικονομική του αυτοκρατορία, πριν από 50 περίπου χρόνια. Το σπίτι που μένει είναι το πρώτο που αγόρασε και κοστίζει σχεδόν 30.000 δολάρια. Δεν έχει γιοτ καθώς τα θεωρεί “μπελά”, ενώ ο δεύτερος γάμος του τελέστηκε με απόλυτη λιτότητα σε συγγενικό του σπίτι. Κάθε χρόνο, δωρίζει δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά έργα ενώ πρόσφατα κάλεσε την αμερικανική κυβέρνηση να αυξήσει τη φορολογία του.

Ο ιδρυτής του Facebook, Μάικλ Ζούκερμπεργκ, κάτοχος περιουσίας 10 δισ. δολαρίων, οδηγεί ένα απλό οικογενειακό αυτοκίνητο και επιμένει να ντύνεται με τα ίδια ρούχα κάθε μέρα, ενώ ο πρόσφατος γάμος του τελέστηκε στην αυλή του σπιτιού του.

Τέλος, ο ιδιοκτήτης της πασίγνωστης ανα τον κόσμο εταιρείας επίπλων ΙΚΕΑ, Ίνγκβαρ Κάμπραντ, οδηγούσε μέχρι πρόσφατα το 15 ετών Volvo του, τα έπιπλα του σπιτιού του είναι όλα ΙΚΕΑ ενώ συχνά παζαρεύει στις αγορές του. Η περιουσία του αγγίξει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ.