Καλύτερο ασύρματο Internet στο αεροπλάνο χάρη στις… πατάτες!

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν οι μηχανικοί της Boeing για να μελετήσουν το πώς μπορούν να βελτιώσουν το σήμα του ασύρματου δικτύου Internet στα αεροσκάφη της εταιρείας, χρησιμοποιώντας σαν εργαλεία... πατάτες!

Οι επιστήμονες της εταιρείας παρατήρησαν ότι οι πατάτες αλληλεπιδρούν με την ακτινοβολία του ασύρματου δικτύου κατά τρόπο παρόμοιο με τους ανθρώπους, κι έτσι πραγματοποίησαν πειράματα με το σήμα του δικτύου στα αεροσκάφη της Boeing, τοποθετώντας στις θέσεις των επιβατών σακιά με πατάτες.

“Μέσα στο αεροσκάφος υπάρχει ένα ιδιαίτερα σύνθετο ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον”, εξηγεί ο ειδικός στη μετεωρολογία, Ντένις Λιούις, και συνεχίζει: “Κάποιες θέσεις μπορεί να έχουν πολύ ισχυρό σήμα και κάποιες άλλες πολύ αδύναμο. Όταν όμως τα αντικείμενα μετακινούνται, όπως όταν οι επιβάτες κινούνται ή οι αεροσυνοδοί σπρώχνουν τα καρότσια με τους δίσκους στους διαδρόμους, αυτά τα επίπεδα σήματος μπορούν να αλλάξουν”.

Με τη βοήθεια περισσότερων από 9.000 κιλών πατάτας, οι ειδικοί κατάφεραν να κατανοήσουν καλύτερα το πώς λειτουργεί η κατανομή αυτών των επιπέδων σήματος και να μεταβάλουν αντίστοιχα τις ρυθμίσεις του δικτύου τους.

“Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς οι καινοτομίες μας στην ασφάλεια μπορούν να κάνουν καλύτερη τη συνολική εμπειρία της πτήσης”, δηλώνει ο αντιπρόεδρος του τομέα Ελέγχου και Αξιολόγησης της Boeing, Ντένις Ο' Ντόναχιου.