Απίστευτη ανακάλυψη στη Γαλλία: Βρέθηκε μούμια αριστοκράτισσας του 17ου αιώνα

Η μουμια μίας χήρας αριστοκράτισσας του 17ου αιώνα – ντυμμένη μάλιστα με τα χρακτητριστικά ρούχα της εποχής ανακαλύφθηκε στη γαλλική πόλη Rennes στη Βρετάνη. Το πτώμα της Louise de Quengo, βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση σε ένα πέτρινο τάφο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωσήφ.

Δύο χρόνια νωρίτερα, οι αρχαιολόγοι είχαν εντοπίσει το πέτρινο φέρετρο στα θεμέλια της μόνης, αλλά χρειάστηκε πολύς καιρός μέχρι τελικά να το απομακρύνουν, χωρίς να καταστραφεί ολόκληρο το κτίριο.

Οι επιστήμονες δεν περίμεναν να βρουν μέσα παρά λίγα οστά. Ωστόσο, όταν το άνοιξαν έμειναν έκπληκτοι από την ανακάλυψη: Η κυρία Louise, χήρα του Ιππότη Toussaint de Perrien, βρισκόταν ξαπλωμένη και σχεδόν άθικτη μέσα στη σαρκοφάγο. Είχε ύψος 1.50 μέτρο και δίπλα της είχε θαφτεί και η καρδιά του συζύγου της!

Αμέσως στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την μεταφορά της μούμιας στα εργαστήρια, η οποία ήταν εξαιρετικά δύσκολη καθώς το σώμα κινδύνευε να αποσυντεθεί ανά πάσα στιγμή.

Μετά από έρευνες και εξετάσεις, οι επιστήμονες κατέληξαν ότι η αριστοκράτισσα πέθανε το 1656, σε ηλικία περίπου 60 ετών, ενώ βρέθηκαν πέτρες στα νεφρά και συμφύσεις του πνεύμονα. Από τις εξετάσεις στην καρδιά το συζύγου της, αποδείχθηκε ότι ο Toussaint de Perrien, Ιππότης του Brefeillac, είχε αποβιώσει 7 χρόνια νωρίτερα, το 1649.