Original Ideal: Το ένστικτο μας διαλέγει τον πιο όμορφο εαυτό μας!

Η ομορφιά είναι υποκειμενική, λένε, και μάλλον το πολύ πρωτότυπο πρότζεκτ του φωτογράφου Σκοτ Τσέισροτ (Scott Chasserot) αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Το πρότζεκτ ονομάζεται "Original Ideal" και είναι το εξής: ο Τσέισροτ τράβηξε φωτογραφίες ανθρώπων όλων των ηλικιών. Στη συνέχεια τις επεξεργάστηκε σε ειδικά προγράμματα ψηφιακά και παρουσίασε πολυάριθμες εκδοχές (με μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές) στους ανθρώπους που φωτογράφισε και τους ζήτησε να διαλέξουν την πιο όμορφη εκδοχή του εαυτού τους.

Την ώρα που διάλεγαν οι συμμετέχοντες στο πρότζεκτ τις φωτογραφίες τους, ήταν συνδεδεμένοι με ένα μηχάνημα που κατέγραφε τα εγκεφαλικά τους κύματα αναζητώντας θετικές συναισθηματικές αντιδράσεις που θα του επέτρεπαν να επιβεβαιώσει ποιες εκδοχές του εαυτού τους όντως προτιμούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες φωτογραφίες τις διόρθωσε με βάση τα επικρατούντα πρότυπα ομορφιάς ενώ άλλες με εντελώς αντίθετα πρότυπα. Αυτό φάνηκε να μην παίζει ρόλο (δηλαδή το αν ήταν με βάση ή κόντρα στα πρότυπα).

Αυτό που ήθελε να διαπιστώσει ο Τσέισροτ είναι τι βρίσκουμε "ενστικτωδώς όμορφο", πέρα από τα κοινωνικά πρότυπα και "τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε για έναν άνθρωπο αν ξέρουμε την ιδανική εικόνα που έχει για τον εαυτό του".

Δείτε ποιες διάλεξαν οι συμμετέχοντες: