Κύπρος: Φρένο στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις

Ένταση επικράτησε το απόγευμα έξω από τη βουλή, όπου πλήθος κόσμου έσπευσε να συμμετάσχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 07:30 το απόγευμα.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής με τα κόμματα να καταθέτουν τις απόψεις τους  η Βουλή αποφάσισε την απόρριψη του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Στο χώρο βρέθηκαν περίπου 4.000 διαδηλωτές από 18 συνολικά οργανώσεις, οι οποίες λένε όχι στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ απέναντί τους βρέθηκαν περίπου 200 Αστυνομικοί για αποτροπή του σπασίματος του κλοιού και είσοδο στο κτήριο της Βουλής, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο επιχείρησε να περάσει τα αστυνομικά κιγκλιδώματα.

Η εκδήλωση σημαδεύτηκε ωστόσο από εντάσεις από πλευράς διαδηλωτών, οι οποίοι έριξαν πλαστικά μπουκάλια, ξύλα και πέτρες εναντίον των Αστυνομικών. Υπήρξε και ένας ελαφρύς τραυματισμός αστυνομικού από πέτρα, ενώ οι διαδηλωτές προπηλάκισαν δημοσιογράφους φωνάζοντας "πουλημένοι".

Προηγουμένως, μερίδα διαδηλωτών έριξαν κροτίδες, ενώ εξαπέλυσαν βρισιές κατά δημοσιογράφων, κατηγορώντας τους ότι εξυπηρετούν συμφέροντα και ότι χρηματίζονται.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο χώρο γύρω από τη Βουλή, όπου βρίσκονται γύρω στους 200 άνδρες της Αστυνομίας, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για προσέλευση συνολικά 5.500 ατόμων στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.