Ομπάμα: Οι Ρεπουμπλικάνοι κατέβασαν ρολά στο κράτος

Σφοδρή επίθεση στους Ρεπουμπλικάνους, στους οποίους έριξε την πλήρη ευθύνη για το σημερινό "λουκέτο" στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, εξαπέλυσε στο διάγγελμα του ο Αμερικανός Πρόεδρος, περιστοιχιζόμενος από απλούς πολίτες άλλα και υπαλλήλους τον χώρο της υγείας που υποστηρίζουν το επίμαχο νομοσχέδιο Obamacare.

Χρησιμοποιώντας αρκετές φορές την φράση "Republican shutdown", ο Ομπάμα κατέκρινε τους Ρεπουμπλικάνους ότι χρησιμοποίησαν το κλείσιμο ως " μέσο ιδεολογικής σταυροφορίας", αφήνοντας στον αέρα 2 εκατομμύρια Αμερικανούς δημοσίους υπαλλήλους. 

"Όσο περισσότερο κρατήσει, τόσο χειρότερο θα είναι για τον κόσμο" είπε ο Ομπάμα και έκανε έκκληση στους πολιτικούς του αντιπάλους να " ξανανοίξουν τις υπηρεσίες". 

"Η διακοπή δεν είναι καν η σωστή τακτική για τους  Ρεπουμπλικάνους, που προσπαθούν να αποδυναμώσουν ή να αναιρέσουν το νόμο" είπε δηκτικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Εγώ είμαι έτοιμος να συζητήσω για όλα τα θέματα. Όμως, δεν μπορούν να κρατάνε όμηρο  την οικονομία της χώρας, ως χαρτί διαπραγμάτευσης, για το σχέδιο της κυβέρνησης για την υγεία και την ασφάλεια", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Στη συνέχεια, ο Ομπάμα, υπεραμύνθηκε του επίμαχου νομοσχεδίου- και πέτρα του σκανδάλου- Obamacare, παρουσιάζοντας τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων για τους Αμερικανούς.

Καθώς Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο θέμα του προϋπολογισμού, το ομοσπονδιακό κράτος υποχρεώθηκε σήμερα να κλείσει τις υπηρεσίες που δεν κρίθηκαν απολύτως αναγκαίες και να θέσει σε υποχρεωτική αργία εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι προτάσεις των Ρεπουμπλικάνων για "ανακούφιση" από το λουκέτο στις ΗΠΑ

Η Αμερική έκλεισε!

Eπιστολή Ομπάμα στους 2 εκ. εργαζόμενους της επόμενης μέρας

Σοκαρισμένοι οι Αμερικανοί από την άτυπη στάση πληρωμών 

Τι σημαίνει το λουκέτο στην Αμερική

Πώς η "καταιγίδα" στις ΗΠΑ μπορεί να φέρει φουρτούνες στην Ελλάδα