Η Μπιγιονσέ στις διαδηλώσεις κατά του Ζίμερμαν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις κατά της αθώωσης του Τζόρτζ Ζίμερμαν, που τον Φεβρουάριο του 2012 πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 17χρονο Τρέιβον Μάρτιν. 

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους περίπου 100 Αμερικανικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν αλλά και αν προσευχηθούν για τον αδικοχαμένο Τρέβον.

Στις συγκεντρώσεις της Νέας Υόρκης έδωσαν το παρόν η μητέρα του άτυχου Τρέιβον,  αλλά και διασημότητες, όπως η Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της Τζέι Ζι. 

Στο Λος Άντζελες εκατοντάδες διαδήλωσαν κατά της αθώωσης του Ζίμερμαν, ζητώντας δικαιοσύνη για το χαμό του άτυχου Αφροαμερικανού εφήβου.

"Είμαστε ο Τρέιβον. Θέλουμε δικαιοσύνη" φωναζαν οι διαδηλωτές στην ιδιαίτερη πατρίδα του Τρέιβον, στο Μαϊάμι. Στις κινητοποιήσεις έλαβε μέρος και ο πατέρας του άτυχου νεαρού που μίλησε για το γιο του και είπε χαρακτηριστικά ότι "πρέπει να σιγουρευτούμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί ξανά σε κανένα παιδί".

Η αθώωση του Ζίμερμαν που πυροβόλησε τον Τρέιβον έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, τόσο από ακτιβιστές πολιτικών δικαιωμάτων, όσο και από απλούς πολίτες που ζητούν δικαίωση.

Οι διαδηλωτές ζητούν ακόμα την κατάργηση του νόμου «Stand your ground» που δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να πυροβολήσει αν θεωρεί ότι απειλείται.