ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις μετά την αθώωση του Ζίμερμαν

Κύμα μαζικών διαδηλώσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αθώωση του Τζορτζ Ζίμερμαν, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον άοπλο 17χρονο αφροαμερικανό, Τρέιβον Μάρτιν, στις 26 Φεβρουαρίου, στην πόλη Σάνφορντ της Φλόριντα. 

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, ενώ διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Σικάγο, την Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα και το Σαν Φρανσίσκο.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με το πορτρέτο του 17χρονου, ο οποίος δέχθηκε τη μοιραία επίθεση με όπλο από τον Ζίμερμαν που περιπολούσε ένοπλος στην περιοχή του και τον θεώρησε ύποπτο. Παρά τις συνθήκες καύσωνα,  πολλοί διαδηλωτές φορούσαν κουκούλα στη μνήμη του 17χρονου.

"Ο λαός λέει ένοχος", φώναζαν οι αρχικά εκατοντάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη Γιούνιον Σκουέρ στη νότια πλευρά του Μανχάταν, για να γίνουν στη συνέχεια χιλιάδες κατά την πορεία τους μέσω της 6ης λεωφόρου προς την Times Square υπό ισχυρή αστυνομική επιτήρηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία, χαρακτηρίζοντας  τον θάνατο του εφήβου τραγωδία, "όχι μόνο για την οικογένειά του ή για την όποια κοινότητα, αλλά για την Αμερική".